Do sredine prosinca najavljeno veliko zahlađenje i snijeg

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu vremensku prognozu do 18. prosinca.

Kao i u prethodnom razdoblju i u nastavku prosinca se nastavlja sa promjenjivim i raznolikim vremenskim prilikama u Bosni i Hercegovini.

Nakon što je početkom mjeseca ponegdje bilo toplo kao nikada do sada od početka instrumentalnih mjerenja u prosincu, pred nama je razdoblje s temperaturama primjerenim datumu u kalendaru u kojem se nalazimo.

Pored osjetno nižih temperatura očekujemo i snijeg u Bosni, a kišu u Hercegovini. Od poslijepodnevnih sati u utorak (05.12.), kiša će prvo zahvatiti zapadnu, jugozapadnu Bosnu te područje Hercegovine i do kraja dana se proširiti na ostatak zemlje. U noći sa utorka na srijedu kiša će u Bosni preći u susnježicu i snijeg.

Minimalne temperature zraka varirat će od -3°C do 3°C u Bosni, na području Hercegovine od 3°C do 8°C. Najviše dnevne između 0°C i 5°C u Bosni do 8°C na jugu zemlje.

Stabilnije vremenske prilike i nešto više temperature zraka izgledne su za dane vikenda (09. i 10.12.) i početkom narednog tjedna. Prema raspoloživim sinoptičkim materijalima padaline su moguće od četvrtka (14.12.).

Jutarnje temperature kretat će se između 0°C i 5°C u Bosni do 9°C u Hercegovini. Maksimalne očekivane temperature varirat će između 6°C i 12°C, u Hercegovini do 14°C.

Objava Do sredine prosinca najavljeno veliko zahlađenje i snijeg pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

Popularno danas