Do kraja tjedna prijedlog odluke o zabrani izvoza trupaca, ogrjevnog drveta i peleta

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH će do kraja ovog tjedna pripremiti prijedlog odluke kojom se privremeno zabranjuje izvoz trupaca, ogrjevnog drveta i peleta iz BiH, najavio je resorni ministar Staša Košarac.

Prijedlog ćemo uputiti nadležnim institucijama na dostavljanje mišljenja, kako bi se do kraja lipnja odluka mogla naći na Vijeću ministara BiH, naglasio je Košarac i dodao da će prijedlog biti upućen nakon obavljenih konzultacija s predstavnicima resornih entitetskih ministarstava.

Košarac je u utorak u Sarajevu razgovarao s federalnim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinom Dedićem i predstavnicima Gospodarske komore i Udruge poslodavaca FBiH o potrebi usvajanja odluke o privremenoj zabrani izvoza trupaca, ogrjevnog drveta i peleta, priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Sugovornici su se usuglasili da je prioritetno što prije onemogućiti izvoz trupaca, ogrjevnog drveta i peleta bez uvjetovanja ranije potpisanim ugovorima.

Stavovi nadležnih institucija Republike Srpske i FBiH o neophodnosti usvajanja ove odluke su usuglašeni i identični, što je ohrabrujuća vijest za domaće proizvođače i drvoprerađivače, istaknuo je Košarac.

Post Do kraja tjedna prijedlog odluke o zabrani izvoza trupaca, ogrjevnog drveta i peleta je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi