Devet osoba uhapšeno u akciji ‘Šakal’

Policijski službenici iz Uprave za organizovani i teški kriminal i Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije MUP-a RS u saradnji sa policijom MUP-a KS predali su tužiocu Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju devet osoba uhapšenih u okviru zajedničkih aktivnosti na području Sarajeva i Sokoca, usmjerenih na suzbijanje organizovanog kriminala u vezi s neovlaštenim međunarodnim prometom opojnih droga.   

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama, neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene, pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela i krivično djelo pranje novca.

U okviru istražnih i operativnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da su se osumnjičene osobe  iz oba entiteta, duže vrijeme bavila krijumčarenjem većih količina opojnih droga iz susjednih zemalja radi dalje preprodaje u Bosni i Hercegovini, te dalje distribucije prema ilegalnom narko-tržištu zemalja Evropske unije i na taj način sticale nezakonitu imovinsku korist, koju su, između ostalog, trošili za kupovinu nekretnina i skupocjenih vozila.

Tužilac će osumnjičene ispitati u zakonskom roku, nakon čega će odlučiti o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane i nastavku istražnih aktivnosti u predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

Devet osoba uhapšeno u akciji ‘Šakal’ Dnevni.ba.

dnevni.ba

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi