Dani dječijeg ribolova u Blagaju

-

Ceremonija je otvorena u „Bunskom Biseru“ u Blagaju zajedno sa gradonačelnikom grada Mostara Mario Kordić koji je pružio punu podršku u realizaciji ovog događaja.

Djeca su se takmičila u izazovu hvatanja „Zlatne ribice“ na ribnjaku „LAKS“ Blagaj gdje je bio cilj uloviti najmanju ribicu. U toku takmičenja najmanja ribica uhvaćena je od 16 cm i tako smo dobili pobjednike, Žiga Tanko iz Celja i Jovan Ljubić iz Kosova koji se takmičio pod zastavom dječije zemlje M, gdje im je uručen veliki pehar „Zlatne ribice“. Ovaj pehar biti po 6 mjeseci kod pobjednika u Celju i Kosovu. Najmlađi takmičar bio je dečak od 19 mjeseci Ali Đuliman koji je dobio „Zlatnu ribicu“. Druga djeca također nisu ostala bez nagrada, sva djeca su dobila simboličan pehar „Zlatne ribice“ kao znak zajedničke pobjede u ovom izazovu. Sve ribice su vraćene u rijeku Bunu nakon mjerenja u toku takmičenja.

Aklamacijom je podržan Mišelin zakon za zaštitu djece od razvedenih roditelja i drugi zakon koji je glas za zaštitu djece da u svakom parlamentu bude prazna dječija stolica, koja bi podsjećala odrasle kad donose odluke da misle o djeci.

Ovu odluku je potpisao gradonačelnik grada Mostara Mario Kordić koji je pružio punu podršku za zajednički rad u budućnosti. „Zlatna dječija stolica“ uručena je gradonačelniku grada Mostara od strane Lili Nam iz Celja i Mišel Mišković  koja je ambasador dječije zemlje M i dječije ambasade, gdje će ova stolica biti odnijeta u gradsku upravu.

spot_img

Mostar vijesti