More
  VijestiKulturaDani BHAAAS-a od 24. do 27. juna u Mostaru, sudionici iz više...

  Dani BHAAAS-a od 24. do 27. juna u Mostaru, sudionici iz više od 20 zemalja

  Mostar će od 24. do 27. juna biti centralno mjesto susreta svjetskih renomiranih znanstvenika, umjetnika, doktora i profesora koji će se okupiti na 12. danima BHAAAS-a u BiH.

  Tom prilikom održat će se 30 stručnih simpozija iz medicinskih, tehničkih, prirodnih i humanističkih znanosti, brojni paneli, okrugli stolovi i radionice.

  Predavat će oko 300 eminentnih predavača pred stotinama sudionika iz više od 20 zemlja. Ove godine, zbog pandemije koronavirusa, organizatori su odlučili da se simpoziji prenose i online kako bi omogućili sudjelovanje svim zainteresiranim znanstvenicima koji neće biti u mogućnosti da dođu u Mostar, priopćili su organizatori.

  Bosanskohercegovačko-američka akademija umjetnosti i nauka je uputila i poseban poziv studentima, mladim istraživačima, da sudjeluju na ovom događaju.

  Kako ističu, to će za studente biti jedinstvena prilika, da se upoznaju s najnovijim trendovima u znanosti i tehnologiji te upoznaju neke od lidera svjetske akademske zajednice. 

  Predsjednica BHAAAS-a dr. Mahira Tanović izjavila je kako je veoma sretna što će se ovaj veliki događaj održati u njezinom rodnom gradu. 

  – Prošle godine smo morali odgoditi održavanje 12. dana BHAAAS-a u BiH zbog pandemije koronavirusa, ali sada su se stekli uvjeti da možemo u smanjenom kapacitetu realizirati za nas ovu značajnu konferenciju – kazala je Tanović.

  Dodala je kako BHAAAS već 12 godina uspješno organizira ovaj znanstveni skup koji spada u najveće stručne događaje u regiji.

  – U 30 simpozija iz prirodnih, društvenih, humanističkih i medicinskih znanosti, sudionici će imati priliku čuti predavanja svjetskih lidera akademske zajednice. Također, u sklopu Dana će se održati i svečana promocija Monografije BHAAAS-a čemu se posebno radujem – naglasila je Tanović.

  BHAAAS od svog osnivanja dovodi vrhunske stručnjake u BiH, od kojih su mnogi bh. porijekla i koji rade u prestižnim institucijama u Americi, Kanadi i šire, a Dani BHAAAS-a im pružaju priliku da svoje znanje i stručnost podjele s kolegama i studentima u matičnoj zemlji. 

   Bosanskohercegovačko-američka akademija umjetnosti i nauka (BHAAAS) je neprofitna i nepolitička bosanskohercegovačko-američka organizacija koja je osnovana 2007. u Charlotte-u u Sjevernoj Karolini (SAD). Organizacija okuplja visoko etablirane znanstvenike iz oblasti prirodnih, tehničkih i humanističkih znanosti, doktore s najuglednijih američkih klinika, te ugledne pisce i umjetnike. 

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img