Članovi Demokratske fronte Konjic obilježili 15.april, Dan Armije RBiH

Članovi Demokratske fronte Konjic su danas povodom obilježavanja 15.aprila, dana Armije RBiH, posjetili šehidsko mezarje kod Čaršijske džamije i Centralno spomen-obilježje na Trgu državnosti Alija Izetbegović, gdje su polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odali počast šehidima i poginulim borcima Armije RBiH.

Članovi Demokratske fronte Konjic obilježili 15.april, Dan Armije RBiH

Predsjendica Povjereništva Demokratske fronte Konjic Sedina Hejub je čestitajući 15.april, Dan Armije RBiH, kazala da je današnji datum asocira na momke u civilnim odjelima, sa skromnim naoružanjem, koji su ustali u odbranu domovine Bosne i Hercegovine.

“Ovaj datum moramo pamtiti i prenositi na nove generacije. Ne smijemo zaboravljati naše heroje, našu Armiju. Vlast nije pokazala obzir prema ovoj populaciji, a mi u Demokratskoj fronti nastojimo da to, barem jednim dijelom, popravimo”-navela je Hejub.

Alen Serdarević, nekadašnji borac 43.brdske brigade Armije RBiH i član Demokratske fronte Konjic, kazao je da današnji dan znači svim borcima, koji su se borili za BiH.

“Trebamo njegovati ovakve datume, prenositi na mlađe generacije, da se ne zaborave naši šehidi, kao i naše najbolje godine života koje smo dali za ovu državu. Izgleda da se danas sve manje i manje misli na borce, a sve više na interes”-dodao je Serdarević.

radiokonjic.ba

15.04.2023.

[email protected]

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Rahela
Rahelahttps://www.tnt.ba
Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.

Popularno danas