CGS : Osuda ponašanja djelatnika MUP-a HBŽ prema prosvjednicima/cama u selu Megdan kod Livna

Centar za građansku suradnju iz Livna osuđuje ponašanje djelatnika MUP-a HBŽ prema građanima i građankama Livna, stanovnicima/cama koji su izišli na mirne prosvjede, da brane svoje i naše izvore vode.
U petak, 26.8.2022., mještani i mještanke naseljenih mjesta Megdan, Potkraj, Tušnica, Džebe i Krivića Gaj, izišli su po šesti put u posljednje tri godine na prosvjede da spriječe iskorištavanje prirodnih resursa, točnije vode.
Mirni prosvjedi koji su se odvijali u selu Megdan, gdje su građani i građanke pokušali spriječiti prolazak izvođača radova, zbog kako se navodi, nelegalne koncesije, ne smije i ne treba biti povod ili dozvola organima reda da na nasilan način uklanjaju i uhićuju stanovnike/ce sa mjesta događaja.
Odnos policijskih tijela MUP-a HBŽ je bio isuviše agresivan čin ponašanja, koji je za svaku osudu.
Centar za građansku suradnju upućuje punu podršku sugrađanima i sugrađankama iz Megdana, Potkraja, Tušnice, Džeba i Krivića Gaj u borbi za naše prirodne resurse!
Pozivamo institucije i nadležna ministarstva da preispitaju ovaj događaj, kao i sve što je vezano uz slučaj dodjeljivanja koncesije za eksploataciju vode i sirovina na ovom lokalitetu.
Ljudska i građanska prava nam svima pripadaju podjednako, i nijedan pojedinac nema pravo umanjivati ta prava na štetu drugog čovjeka.

Centar za građansku suradnju, Livno

www.tomislavnews.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Zapadnohercegovačka županija: 500 KM mjesečno za svako treće i sljedeće dijete u obitelji

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi