CGS : Osuda ponašanja djelatnika MUP-a HBŽ prema prosvjednicima/cama u selu Megdan kod Livna

Centar za građansku suradnju iz Livna osuđuje ponašanje djelatnika MUP-a HBŽ prema građanima i građankama Livna, stanovnicima/cama koji su izišli na mirne prosvjede, da brane svoje i naše izvore vode.
U petak, 26.8.2022., mještani i mještanke naseljenih mjesta Megdan, Potkraj, Tušnica, Džebe i Krivića Gaj, izišli su po šesti put u posljednje tri godine na prosvjede da spriječe iskorištavanje prirodnih resursa, točnije vode.
Mirni prosvjedi koji su se odvijali u selu Megdan, gdje su građani i građanke pokušali spriječiti prolazak izvođača radova, zbog kako se navodi, nelegalne koncesije, ne smije i ne treba biti povod ili dozvola organima reda da na nasilan način uklanjaju i uhićuju stanovnike/ce sa mjesta događaja.
Odnos policijskih tijela MUP-a HBŽ je bio isuviše agresivan čin ponašanja, koji je za svaku osudu.
Centar za građansku suradnju upućuje punu podršku sugrađanima i sugrađankama iz Megdana, Potkraja, Tušnice, Džeba i Krivića Gaj u borbi za naše prirodne resurse!
Pozivamo institucije i nadležna ministarstva da preispitaju ovaj događaj, kao i sve što je vezano uz slučaj dodjeljivanja koncesije za eksploataciju vode i sirovina na ovom lokalitetu.
Ljudska i građanska prava nam svima pripadaju podjednako, i nijedan pojedinac nema pravo umanjivati ta prava na štetu drugog čovjeka.

Centar za građansku suradnju, Livno

www.tomislavnews.com

Popularno danas