More
  VijestiGeekBrokula kuhana na pari svjetski je poznata delicija

  Brokula kuhana na pari svjetski je poznata delicija

  Brokula kuhana na pari je česta pojava, posebno jer se namirnice na taj način kuhaju u vlastitom soku, i većina hranjivih tvari ostaje sačuvana. Tekstura i okus, brokule koja se kuha na pari ostaju sačuvani.

  Brokula je posebna namirnica, koja se ili jede sirova ili se tek kratko termički obradi na pari. Posluži se kao prilog drugim jelima, i glasi za jako kvalitetnu i nadasve zdravu prirodnu namirnicu.

  Kuhanje na pari ima još neke pogodnosti. Naime, zbog cirkuliranja pare (zraka u posudi), za pripremu povrća nije potrebno koristiti ulje ili druge masnoće.

  Vrijeme kuhanja zelenog lisnatog povrća je jako kratko, možda nekih 4-5 minuta. Već u tom periodu listovi će „uvenuti“ i bit će pogodni za konzumiranje.

  brokula kuhana na pari svjetski je poznata delicija
  Brokula kuhana na pari

  Povrće koje obiluje ugljikohidratima, pritom mislimo na krumpir i batat, potrebno je najprije narezati na manje komade, te ga kuhati na pari nekih 8-12 minuta. Kada se kuha mladi krumpir, vrijeme kuhanja može biti nešto dulje.

  Tikva, bundeva ili pak zelene tikvice treba kuhati na pari 7-10 minuta. Ostale vrste povrća, koje se koriste u našim kuhinjama se većinom kuhaju na pari nekih 5-8 minuta.

  Važno je naglasiti da se povrće stavi kuhati na pari tek kada je para „voda“ dostigla temperaturu od 100 Celzijevih stupnjeva.

  Brokula skuhana na pari

  Brokula se najčešće poslužuje kuhana na pari. Često se može vidjeti na tanjurima sa ribljim specijalitetima, ili kao prilog jelima sa elegantnim umacima. Brokula u svijetu ima status vrijedne, zdrave i jako ukusne namirnice.

  Zapravo brokula nema neki naglašeni okus, ali se zbog toga slaže sa mnogim drugim jelima, začinima i delicijama svjetskih kuhinja.

  Da se brokula kuha na pari, potrebno je tek 5 minuta da bude gotova.

  brokula kuhana na pari svjetski je poznata delicija
  Brokula kuhana na pari svjetski je poznata delicija

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img