More
  VijestiPonovno brojanje glasačkih listića

  Ponovno brojanje glasačkih listića

  Ponovno brojanje glasačkih listića obavit će se sutra 28.12.2020. godine u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu.

  Centralna izborna komisija je na održanoj sjednici 27.12. usvojila Naredbu kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje da izvrši brojanje glasačkih listića na nekoliko biračkih mjesta u Mostaru, piše tntradio.ba

  Ponovno brojaje listića izvršit će se za razinu gradske izbrone jedinice 199 na biračkim mjestima 155A014, zatim izborna jedinica gradskog područja Stari Grad biračko mjesto 155A001A te na biračkom mjestu 155013 gdje će se i prebrojati glasovi za kandidate političkog subjekta ”Ostajte ovdje – zajedno za naš Mostar” .

  Također brojanje će se izvršiti i na izbornoj jedinici gradskog područja Jugozapad, na biračkim mjestima 153A006, 153a003. Naređeno je otvaranje vreća s već prebrojanim glasačkim listićima na biračkom mjestu 153A003.

  U slučaju ako u vreći budu listići za gradsku izbornu jedinicu 199, time će se prebrojati listići te utvrditi konačne rezultate.

  ”Sukladno članku 5.31 Izbornog zakona BiH kandidati političkih stranaka, koalicija, listi neovisnih kandidata i neovisni kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditirani promatrači, mogu biti prisutni u toku ponovnog brojanja”, naveo je Ured za informisanje CIK-a. 

  Također, prebrojat će se glasački listići koji su stigli iz inozemstva. Za glasanje iz inozemstva prijavilo se oko 4000 birača.

   

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 4 / 5. Brojanje glasova: 4

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img