Ponovno brojanje listića na 70 mjesta u Mostaru

-

Centralna izborna komisija jednoglasno je odlučila o ponovnom brojanju listića na 70 biračkih mjesta.

Nakon podnešenog zahtjeva Gradske izborne komisije, odlučeno je otvaranje vreća i pravilnog izbrojavanja glasova na pojedinim biračkim mjestima.

Suad Arnautović, član CIK-a za medije je izjavio:

”Moramo skrenuti pažnju GIP-u kod izdavanja naredbe s tim u vezi, da li će isti članovi biračkih odbora a istih biračkih mjesta koji nisu uradili kvalitetno posao, biti ponovo angažirani ili će biti delegirani drugi članovi?”

Arnautović je istaknuo kako je važno da posao bude transparentan i da se javnost na vrijeme obavijesti o otvaranju vreća i utvrđivanju rezultata proteklih izbora.

”Ovo treba zapamtiti i zabilježiti, te na kraju pokrenuti određene postupke protiv administracija u Mostaru, jer vidimo da je veliki broj, faktički na pola biračkih mjesta je potrebna manja ili veća intervencija” dodao je Suad Arnautović.

Ponovno brojanje listića na 70 mjesta u Mostaru
Foto: Dado Ruvic/PIXELL

Stranke HDZ i HNS objavile su u ponedjeljak, kako su izborne nepravilnosti pojavile na nekim biračkim mjestima nakon 19 sati i navele da je u tome sudjelovala Centralna izborna komisija.

Također, Gradska izborna komisija će raspodijeliti nove članove biračkih odbora kako bi prebrojali listiće na mjestima gdje se sumnja u tačnost izbornih rezultata.

Najnovije izborne rezultate možete pogledati OVDJE.

spot_img

Mostar vijesti