More
  VijestiBogat program u Narodnom pozorištu Mostar u martu

  Bogat program u Narodnom pozorištu Mostar u martu

  Nakon premijere predstave “Novo normalno show”, autora i redatelja Ivana Leme, prema motivima djela Íñiga Ramíreza de Hara, publika će reprizu te predstave moći pogledati u petak, 5. ožujka, s početkom u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar (NPM)

  Slijede još dvije reprize 12. i 27. ožujka. Narodno pozorište Mostar izvedbom 27. ožujka tradicionalno će obilježiti Svjetski dan kazališta te će ulaz na tu izvedbu biti besplatan uz obvezno prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni NPM-a.

  Predstava “Novo normalno show”, govori o novonastaloj situaciji s kojom smo suočeni u vrijeme pandemije na vrlo zanimljiv, drugačiji, intrigantan i duhovit način. Propituje stanje ljudi koji su svakodnevno ‘bombardirani’ raznoraznim informacijama, te naglo prisiljeni prilagoditi se novom načinu života poštivajući mjere, naredbe i pravila vladajućih. Kroz predstavu upoznajemo i mladi bračni par čiji je odnos stavljen u iskušenje uzrokovan novonastalom situacijom i mogućnostima koje im se nude. Glumačku postavu čine: Emir Sejfić, Ajla Hamzić, Emir Spahić, Vedran Vilogorac, te članice P.S “Mo-Stars”: Džana Kalajdžić, Alda Tucaković, Sara Kulak i Naida Džiho. Predstava se ne preporučuje gledateljima mlađim od 16 godina.

  U petak, 19. ožujka, u 20 sati na repertoaru NPM-a je predstava “Ne igraj na Engleze”, Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića. Predstava na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju. Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva – Paun, Piksi i Bule – čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila. Od tog jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema. U predstavi igraju: Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić.

  Predstava “Identitluk”, autorski projekt ansambla predstave, redateljice Tanje Miletić Oručević i dramaturga Dragana Komadine, a prema motivima djela Amina Maaloufa, bit će odigrana u srijedu, 31. ožujka, s početkom u 20 sati.

  “Identitluk” suočava dominantne bosanskohercegovačke identitete u okviru jednog seminara o pomirenju koji se izravno referira na Maaloufov esej ‘U ime identiteta’. Seminar ubrzo postaje drugi plan predstave, dok u prvom planu sve jače dolaze do izražaja pitanja pripadnosti, vrijednosti i onog stalnog: “čije je bolje?”. Na satiričan način propituju se identiteti i njihovo plitko shvaćanje u našem društvu, te otvaraju pitanja koja potiču razmišljanje o vlastitom identitetu.

  Predstava je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Studija za izvedbene umjetnosti iz Mostara. Glumačku postavu čine: Mirela Mijačank Kordić, Ajla Hamzić, Amela Kreso, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Dražen Pavlović i Nedim Malkočević.

  Iz Narodnog pozorišta napominju da je do 15. ožujka otvoren natječaj za prijave na 18. međunarodni festival komedije “Mostarska liska”.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 5 / 5. Brojanje glasova: 1

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img