back to top

Bliži se Ljubuški Outdoor Festival 2024!

Natjecatelje očekuju atraktivne trkačke discipline – Ljubuška desetka „Scunasticus”, polumaraton „Dva slapa“ i dječje utrke

U sklopu Ljubuški Outdoor Festivala koji se ove godine održava od četvrtka, 23. svibnja, do nedjelje, 26. svibnja, natjecatelje očekuje i  bogat trkački program.

Kao i u ranijim izdanjima i ove godine LJOF nudi dvije glavne trkačke discipline, a to su ljubuška desetka „Scunasticus“ i polumaraton „Dva slapa“. Natjecati se mogu i najmlađi – u ponudi su i dječje utrke, po četiri utrke u muškoj i ženskoj konkurenciji.

„Dječje utrke kreću u petak od 100 do 1000 metara, po uzrastima. U subotu su utrke na 10.4 i 21.1 kilometar. Svim sudionicima bit će osiguran prijevoz od vodopada Kravice do starta“, pojašnjava Vladimir Pokrajčić, koordinator trkačkih disciplina.

Novosti u trkačkim disciplinama LJOF 2024

Ove godine, u sklopu  trkačkih disciplina, sve sudionike očekuju i određene izmjene na natjecanjima. Prvenstveno, to je poboljšanje kvalitete staze na utrkama „Scunasticus“ i polumaratonu „Dva slapa“ koje se ogleda u tome da su organizatori u zadnjem dijelu staze promijenili rutu koja sada ide, umjesto makadamskim dijelom s manjim usponom, asfaltiranom prometnicom u dužini od oko 2 km, bez uspona.

Ova izmjene će značajno utjecati na kvalitetu ruta i na samo iskustvo natjecatelja kojima će u zadnjem dijelu utrka biti znatno lakše i ugodnije doći do samog cilja.

Također, organizatori su uveli i dodatne nagrade na polumaratonu „Dva slapa“ za četvrto i peto mjesto, čime se dodatno želi rekreativne trkače motivirati za sudjelovanje na LJOF-u. Uz navedeno, ove su godine uvedene i posebne nagrade za najuspješnije natjecatelje prema dobnim skupinama.

Prijave u toku – www.ljof.ba

Prijave za trkačka i sva ostala natjecanja u sklopu Ljubuški Outdoor Festivala su u toku, a organizatori ističu i nekoliko dodatnih zanimljivosti.

Naime, natjecatelji koji se prijave putem web stranice na jedno od natjecanja u programu festivala i uplate kotizaciju od 30 KM, u svom startnom paketu će dobiti službenu majicu festivala, nagrade sponzora, besplatan posjet vodopadu Kravici i muzeju na Humcu, besplatan obrok na festivalu i finišersku medalju na kraju svoje utrke.

Dječje utrke do 1 km u trčanju počinju u petak, u 19 sati kod vodopada Kravica, sudjelovanje je besplatno, a djeca će dobiti poklon paket sponzora kao i medalju za sudjelovanje.

Organizatori Ljubuški Outdoor Festivala su JP Parkovi, Grad Ljubuški, Turistička zajednica Ljubuški, Biciklistički Klub Ljubuški, Paragliding Klub Ljubuški, GSS Ljubuški, Foto Klub Fokus Ljubuški. Generalni sponzor festivala je Džajić Commerce Ljubuški.

Sve detalje o Festivalu potražite na službenoj stranici: www.ljof.ba

Popularno danas