Asfaltirano središte Lipna, počeli radovi na putu prema Hamzićima

Prije nekoliko dana završena je potpuna rekonstrukcija preko 300 metara puta u središtu sela Lipno. Dio puta u središtu tog sela, koji je bio prepun rupa i zakrpa, sada je prevučen novim slojem asfalta, odnosno urađena je temeljita rekonstrukcija puta. Kako doznaje Radio Ljubuški rekonstrukciju su financirale gradske vlasti u suradnji s MZ Lipno.

„3.9.2023. ljeta Gospodnjeg. Završetak radova kroz naše, sve ljepše, selo Lipno. Što reci osim prekrasno. Hvala svima koji su pomogli. MZ Lipno,  gradskim vlastima na čelu s gradonačelnikom Vedranom Markotićem. Bit će se još ugodnije sretati se u našem mjestu. Sada smo prometno povezani na sve strane i s očekivanim završetkom ceste prema Hamzićima postajemo nezaobilazno prometno čvorište. Ma koliko mi šutjeli o tome. Još jednom veliko hvala svima.“, objavljeno je na facebook stranici Lipno.

Napominjemo da se već nekoliko mjeseci intenzivno radi na rekonstrukciji ceste koja povezuje Široki Brijeg s Čitlukom i Međugorjem.

Prije mjesec i pol su završeni radovi na raskrižju u Hamzićima. Postavljena je horizontalna i vertikalna signalizacija.

Usporedo s ovim projektom radi se i izgradnja ceste koja će povezati Hamziće i Lipno. Postojeća cesta je bila preuska, prepuna rupa, zakrpa i pukotina. Cesta će biti proširena i prekrivena novim slojem asfalta. Radovi u Hamzićima već su davno počeli, a prije nekoliko dana krenulo se i s radovima iz Lipna prema Hamzićima. S obzirom da se radi o regionalnoj cesti, ona bi trebala biti široka šest metara.

Asfaltirano središte Lipna, počeli radovi na putu prema Hamzićima

Podsjećamo da su tri ceste na području Grada Ljubuškog, prije dvije godine, umjesto statusa lokalnih dobile oznaku regionalnih.

Riječ je o prometnicama Mostarska Vrata-Lipno-Hamzići, zatim lokalnoj cesti Teskera-Orahovlje, te lokalnoj cesti križanje M17.4 (Ljubuški) i ul.Sv Leopolda Mandića-Hardomilje.

asfaltirano središte lipna, počeli radovi na putu prema hamzićima
Asfaltirano središte Lipna, počeli radovi na putu prema Hamzićima

Riječ je o najprometnijim lokalnim prometnicama na području ovog grada koje stoga zahtijevaju češće i zahtjevnije održavanje i zaštitu, a za neke je planirana i potpuna rekonstrukcija.

„Drago mi je da je dugogodišnji napor za prekategorizaciju ovih iznimno bitnih prometnica za Ljubuški konačno urodio plodom i da su one od jučer regionalne ceste“, kazao je, u lipnju 2021.godine, tadašnji dopredsjednik Vlade ŽZH i ministar financija, a sadašnji ministra financija i dopredsjednik Vlade FBiH, Toni Kraljević, koji je tada bio članom Povjerenstva za izradu prijedloga Odluke o razvrstavanju javnih cesta na području Županije Zapadnohercegovačke.

Izvor:Facebook/Lipno

Radio Ljubuški

Objava Asfaltirano središte Lipna, počeli radovi na putu prema Hamzićima pojavila se prvi puta na Radio Ljubuški.

radioljubuski.ba

Popularno danas