Anel Bećirović priznao krivicu za ubojstvo supruge Emire Maslan

Tužiteljstvo Kantona Sarajevo uputilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu prijedlog da odredi jednomjesečni pritvor Anelu Bećiroviću, osumnjičenom za ubojstvo partnerice Emire Maslan u naselju Alipašino Polje, objavio je N1.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, bojazni da bi mogao ponoviti krivično djelo, kao i zbog opasnosti da bi njegovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti. Ročište povodom prijedloga Tužilaštva KS održava se danas pred sucem za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu.

Bećirović se nije obraćao tokom ročišta, a njegov advokat Omar Mehmedbašić kazao je da je već ranije priznao krivicu i da je njegov klijent u lošem psihičkom stanju. Tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora od 30 dana za krivična djela “Ubojstvo” i “Nabavljanje oružja i municije”.

Bećirović je uhićen u ponedjeljak navečer u stanu u naselju Hrasno, gdje se zabarikadirao zajedno sa četverogodišnjim djetetom. Tom prilikom prijetio je da će se ubiti, a policija ga je uspjela savladati i uhititi, a dijete je nepovrijeđeno predato Centru za socijalni rad KS.

Anel Bećirović priznao krivicu za ubojstvo supruge Emire Maslan Dnevni.ba.

dnevni.ba

Popularno danas