Ale Kamber / Na bolji svijet preselio Refik Jarebica, nogometna i vatrogasna legenda Livna

Livnjaci otali bez još jednog poznatog sugrađanina

Na bolji svijet preselio Refik Jarebica, nogometna i vatrogasna legenda

Livnjaci su ostali bez još jednog poznatog sugrađanina. U 88. godini života je 08.06.2022. godine na bolji svijet preselio Refik Jarebica, poznatiji kao Refko, a još poznatiji kao dugogodišnji igrač i trener livanjskog NK Troglav i izvrsni vatrogasni čelnik.

Poznat je bio i kao čovjek koji se za čitavog života volio lijepo oblačiti, posebno cipele i odijela, uz neizbježne kravate. Bio je prilično komunikativan i volio je društvo, ali je nerijetko, pogotovo kao penzioner, šetao gradom i sam, jedva čekajući da ipak sretne nekoga da razmijeni mišljenja o nogometu, požarima, vatrogascima i njihovim problemima, o izgledu grada i svakodnenim problemima penzionera i običnih ljudi.

S njim su se voljele družiti i mlađe generacije Livnjaka, naročito oni koje je trenirao kao nogometaše i  vatrogasce, a posebna uživancija bili su mu susreti sa nekadašnjim suigračima u Troglavu, čije je utakmice redovito pratio dok je god mogao odlaziti na teren koji se nalazi nedaleko od njegovog stana.

Kao i ostali sugrađani, Refko će smiraj naći na gradskom groblju Kraj, na kojemu je ukopano mnošto njegovih poznanika i najbližih i odakle se pruža prekrasan pogled na grad i stadion Troglava, koje je Refko beskrajno volio, ali i na prostrano Livanjsko polje u kojemu je sa kolegama vatrogascima obuzdao brojne vatrene stihije.

  “Nakon tri mjeseca u komi i dva mjeseca amnezije saznala sam da je moj zaručnik našao drugu i preselio joj se”

Ale Kamber

Ako Bog da, ove cipele će još dugo gaziti livanjskim ulicama!

ale kamber / na bolji svijet preselio refik jarebica, nogometna i vatrogasna legenda livnarelax-portal.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi