back to top

Ferencvaroš udaljio Zvezdu od proljeća u Europi! (VIDEO)

Ferencvaros – Crvena zvezda 2:1 (1:0)

Zakariasen 24′, Mae 61′ – Mitrović 55′

Nogometaši Crvene zvezde izgubili su od Ferencvaroša u 4. kolu skupine H Europske lige. Ovim neuspjehom momčad Miloša Milojevića dovela je u pitanje barem plasman u eliminacijsku fazu Lige konferencija. Stvari su se dodatno zakomplicirale jer je Trabzon kod kuće bio uvjerljiv protiv Monaca s 4:0.

Utakmica je počela šansom za Zvezdu nakon kornera Kange. Rodić je bio kratak. Nakon toga Bešić je probao udarac, ali nije bio precizan. Ferencvaroš je od početka krenuo agresivno.

U prvih 20 minuta nije bilo stopostotnih prilika. Ipak, prvi je poveo Ferencvaroš. U 24. minuti strijelac je bio Zakariasen, koji je zabio i u Beogradu. Gojak je ubacio loptu, a zabio nakon početne obrane Borjana.

Nakon pogotka igru ​​je u 26. minuti napustio Seku Sanogo zbog ozljede. Zamijenio ga je Kangwa. Zvezda nije prikazala istu igru ​​kao prije tjedan dana. Mae je u finišu imao priliku udvostručiti prednost, no Dragović mu se ispriječio na putu i blokirao ga.

Na odmor je mađarska momčad otišla s prednošću. Zvezda je odmah postigla pogodak preko Pešića u 46. minuti. No, poništena je zbog igranja rukom napadača crveno-bijelih.

Nedugo zatim srpski tim je uspio izjednačiti. Strijelac u 55. minuti bio je Stefan Mitrović, koji je kao i Zakarijasen bio strijelac na utakmici iz Beograda. Prije toga Zvezda je imala i dosta sreće jer je Mae u 50. minuti pogodio vratnicu.

Zvjezdano veselje nije dugo trajalo, a Ferencvaros je vrlo brzo vratio vodstvo. Mae je ovaj put uspio zabiti u 61. minuti nakon kornera.

Mitrović je pokušao u 74. minuti nakon kornera. Bio je neprecizan. Dobru priliku imao je i Pešić, ali nije uspio svladati Dibuša.

Kasnije je Milojević šansu dao Jovanu Mijatoviću koji je prešao iz Grafičara. Ozbiljnu priliku za rješenje utakmice Ferencvaroš je imao u 87. minuti. Enguen je zakasnio s ubacivanjem lopte u mrežu i ona je otišla pored stative. Mijatović je povratio udarac, ali zamalo neprecizan.

Nakon ovog susreta, Zvezdu čeka Radnički iz Kragujevca. Crveno-bijeli će 27. listopada ugostiti Trabzon u 5. kolu Europske lige. Sada su na posljednjem mjestu u skupini i imaju teoretske šanse izboriti se barem za doigravanje konferencijske lige.

Ferencvaros: Dibus, Botka, Knoester, Mae, Paška, Vecej, Bešić, Traore, Zakariasen, Gojak, R. Mmae

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić, Kanga, Sanogo, Mitrović, Katai, Ivanić, Pešić

Sportska centrala

javno.ba

Popularno danas