back to top

SPEKTAKL U VELIKOM NBA FINALU: CELTICSI POVELI I TO BREJKOM PROTIV GOLDEN STATEA

Boston je još jednom pokazao pobjednički karakter stvoren tokom ove sezone i oduzeo Golden Stateu prednost domaćeg terena.

Domaći igrači su bolje otvorili utakmicu, ali i Boston je imao svoj odgovor na to.

Prvu četvrtinu je obilježio maestralni Steph Curry, koji je uvodnih 12 minuta završio sa 21 poenom, od čega 6 trojki!

Golden State je vodio tokom cijelog prvog poluvremena, čak je stigao i do prednosti od 10 poena, ali su se igrači Bostona vratili i preuzeli vodstvo u finišu druge četvrtine.

Na odmor se oitišlo s prednošću Bostona 56:54.

U trećoj četvrtini mašinerija iz San Franciska upalila je motore i počela da pravi seriju. Ekipa Golden Statea igrala je sjajno tokom treće četvrtine, a u jednom trenutku je imala i 15 poena prednosti.

Ta je prednost mogla biti i veća, ali su Celticsi spriječili to. Na kraju treće četvrtine Golden State je vodio sa 12 poena razlike, 92:80.

Četvrta četvrtina počela je serijom Bostona koju je inicirao fenomenalni Jaylen Brown.

AP

Ta serija je bila i ključna u ovoj utakmici. Boston je stigao do izjednačenja, a zatim trojkom Ala Horforda i do vodstva. Horford je pogodio još jednu trojku za +6 Celticsa.

Činilo se da igrači Bostona apsolutno sve pogađaju, pa je na nivou iznenađenja bio svaki njihov promašaj u četvrtoj četvrtini.

Igrači Wariorsa nisu imali odgovor na ovu briljantnu četvrtinu Bostona i Celticsi su došli do pobjede i “brejka” na gostujućem terenu.

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bio je Al Horfrod sa 26 poena. Uz to je imao 6 skokova, tri asistencije, a šest puta je bio precizan u šutu za tri.

Pored njega veoma dobar je bio i Brown koji je ubacio 25 poena uz sedam skokova i pet asistencija.

U ekipi Golden Stejta sjajan je bio Steph Curry sa 34 poena, pet skokova i pet asistencija.

Druga utakmica bit će odigrana u noći između nedjelje i ponedjeljka.

Video pogledajte i OVDJE.

hayat.ba



javno.ba

Popularno danas