Održane Druge međunarodne igre djece i mladih sa poteškoćama u razvoju

  U Mostaru od 12.5. do 14.5.2022. godine održane su Druge međunarodne igre djece i mladih sa poteškoćama u razvoju.

  Nakon uspješno održanih Prvih međunarodnih igara djece i mladih s teškoćama u razvoju 2019. godine, Javna ustanova Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama ”Los Rosales” Mostar organizirao je Druge međunarodne igre djece i mladih sa poteškoćama u razvoju pod simboličnim nazivom ”Tko igra, pobjeđuje!”, koje su održane od 12.5. do 14.5.2022. godine.

  Na igrama su sudjelovale 22 ekipe s oko 200 sudionika i to iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

  Svečano otvorenje igara upriličeno je u sportskoj dvorani u Sjevernom logoru, a u ime Grada Mostara i gradonačelnika Maria Kordića pozdrave riječi gošćama i gostima, sudionicama i sudionicima igara te čestitke organizatorima uputio je Miroslav Landeka, savjetnik za odnose s javnošću u Tajništvu gradonačelnika Mostara.

  Tijekom igara natjecateljice i natjecatelji imali su priliku pokazati svoje vještine u četiri discipline i to u kuglanu, atletici, plivanju i stonom tenisu.

  Cilj ovih igara je podizanje samopouzdanja kod djece i mladih sa invaliditetom kroz sport, zagovaranje njihovih prava, njihova potpuna socijalna inkluzija u sve segmente društva bez bilo kakve diskriminacije, uvažavanje različitosti.

  PROČITAJ:   Ispitivanje kvalitete vode i životnih uvjeta na kopu Vihovići

  Bez obzira na entuzijazam, volju i želju organizacija ovakvog jednog velikog događaja ne bi bila moguća bez podrške sponzora, donatora, medija volontera.

  ”Od srca se želimo zahvaliti svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos i podršku organizaciji Drugih međunarodnih igara djece i mladih s teškoćama u razvoju, jer bez podrške prijatelja organizaciju i održavanje igara ne bi bilo moguće realizirati”, poručili su organizatori.

  Na ovim igrama svi koji su sudjelovali otišli su kao pobjednici, sa medaljama, novim prijateljstvima i prelijepim utiscima iz grada na Neretvi. Na kraju jedna poruke za sve ”Zajedno mijenjajmo svijest društva, gradimo društvo jednakih mogućnosti, društvo za sve”.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Adin
  Adin
  Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  Šta vidjeti ?