700.000 KM za sanaciju šteta od potresa u Hercegovini

Vlada FBiH je donijela Odluku o odobravanju izdvajanje sredstava iz tekuća rezerve proračuna FBiH za 2022. godinu Federalnoj upravi civilne zaštite u iznosu od 700.000 KM.

Sredstva su odobrena u svrhu saniranja posljedica prirodne nepogode izazvane potresom na području Hercegovine.

Za realizaciju ove odluke, koja na snagu stupa sljedećeg dana od objavljivanja u Službenim novinama FBiH, zaduženi su Federalno ministarstvo financija i Federalna uprava civilne zaštite.

Kako je obrazloženo, Federalna uprava civilne zaštite dostavila je 27. svibnja 2022 godine zahtjev za izdvajanje ovih sredstava iz tekuće rezerve, a čija je namjena saniranje posljedica prirodne nepogode izazvane potresom na području Hercegovine.

Vlada FBiH je na sjednici održanoj 26. svibnja 2022. godine donijela zaključak kojim je, između ostalog, zadužila Federalno ministarstvo financija da pripremi Prijedlog odluke o odobravanju izdvajanja sredstava iz tekuće rezerve.

Naime, sredstva planirana u proračunu FBiH za 2022. godinu za ove namjene nisu bila dovoljna te je zahtjev za izdvajanje sredstava iz tekuće rezerve ocijenjen opravdanim, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Post 700.000 KM za sanaciju šteta od potresa u Hercegovini je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi