back to top

7 pokazatelja razvoda u natalnoj karti

Jasno je da odnos i brak treba da se tiču samo tih dvoje ljudi koji su u odnosu, a možda niste znali i da preko natalne karte možete uočiti da li se nekome loše piše u zajedničkom i emotivnom životu.

Postoji čak sedam pokazatelja za to. Napominjemo da su ovo najčešći aspekti u natalnoj karti koji ne moraju da garantuju taj loš ishod. Bitna je natalna karta oba bračna partnera da bi se izradom njihove sinastrije došlo do jasnije slike budućnosti odnosa.

1. „Uklještena“ sedma kuća

Da objasnimo prvo ovaj pojam, odnosno šta on znači u astrologiji. Ovaj izraz se koristi kada je vrh sedme kuće (ili bilo koje druge) u jednom znaku, a kraj u dva horoskopska znaka poslije nje i da se ta kuća prostire na više od 30 stepeni. Dakle, da pojasnimo, recimo vrh kuće je u Ovnu, a završava se u Blizancima (Bik je između njih). Ili, recimo, vrh kuće u Vagi, a kraj u Strijelcu (između njih je Škorpija). Ako vam je sedma kuća ovako postavljena, jedan je od pokazatelja potencijalnog razvoda.

2. Loše postavljena Venera

Ona je poznata i kao planeta ljubavi i može mnogo toga reći o vašem emotivnom odnosu. Ako se ona nalazi u horoskopskom znaku Djevice i u konjukciji sa Marsom (planetom sukoba) znači da ova planeta ne radi dobar posao za tu osobu kada je ljubav u pitanju. Isto tako ako vam se Venera nalazi u Ovnu ili u Škorpiji, može dovesti do razlaza.

3. Saturn u sedmoj kući

Sedma kuća je kuća braka, a Saturn je najteža planeta sistema, pa onda sami možete doći do zaključka šta to može značiti. Osim što može mukazati na razvod, isto tako može ukazati i na probleme u pronalaženju bračnog partnera. Međutim, ako vam Saturn ima pozitivan aspekt sa Venerom ili Suncem i ako se ta osoba venča, brakom može vladati hladnoća i da na kraju se okončati.

4. Uran u sedmoj kući

I osoba sa ovim položajem ove udaljene planete može imati nesrećan brak jer želi slobodu i nije spremna za dublje vezivanje. Ukoliko dođe do braka, oba bračna partnera će živjeti svoj život ne obazirući se na onog drugog jer će uživati na individualan način, piše „Your tango“.

5. Neptun u sedmoj kući

Neptun u sedmoj kući može biti sklon razvodu jer osobe sa ovim aspektom imaju tendenciju da pretjerano idealizuju one koje vole, stavljajući ih na pijedestal, barem na početku. Obično daju previše i kada njihov partner ne ispunjava njihove ideale, postaju razočarani ili čak depresivni i traže olakšanje. Ako Neptun ima negativne aspekte sa drugim planetama u natalu, brak može naginjati ga tome da se brzo okonča.

6. Pluton u sedmoj kući

Ako neko ima ovaj položaj planete, onda znači da ova osoba ima tendenciju da privlači nemoguće partnere odnosno one nešto problematične sa kojim je odnos nemoguć. Ne možete zajedno, a ne možete ni jedno bez drugog. Osoba je potpuno zadovoljna svojim potrebama da ima više kontrole i lične moći nad svojim nego nad zajedničkim životom.

7. Gdje vam je vladar sedme kuće?

U zavisnosti u kom znaku vam se nalazi vrh sedme kuće, morate imati i njenog vladara. Recimo, ako vam je vrh sedme kuće u Strelcu, onda vam je vladar te kuće Jupiter jer je Jupiter vladar Strijelca. To vam dosta može ukazati na to da li će brak biti dugoročan ili ne. Onda posmatrate aspekte koje on pravi sa ostalim planetama, pa ako su oni negativni, onda su i veće šanse za razvod.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

Popularno danas