More
  VijestiZZO HNŽ: Proširena lista ortopedskih i drugih pomagala

  ZZO HNŽ: Proširena lista ortopedskih i drugih pomagala

  Upravno vijeće Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a na sjednici u utorak razmatralo je Odluku o usvajanju Obračuna sredstava u zdravstvu za 2020. godinu, Odluku o visini sudjelovanja Zavoda u troškovima nabave ortopedskih i drugih pomagala koja se mogu propisivati u okviru obveznog zdravstvenog osiguranja, te Izmjene i dopune Plana javnih nabava za 2021. godinu.  

  Temeljem inicijativa nekoliko udruga osiguranih osoba, liječnika specijalista, te analizom Liste ortopedskih i drugih pomagala, na prijedlog Stručne službe Zavoda, Vlada HNŽ-a usvojila je Prijedlog odluke o izmjeni i dopuni odluke o obujmu prava na korištenje ortopedskih i drugih pomagala koja se mogu propisivati u okviru obveznog zdravstvenog osiguranja. Na danas održanoj sjednici članovi Upravnog vijeća Zavoda usvojili su Prijedlog odluke o visini sudjelovanja ZZO HNŽ u troškovima njihove nabave.  

  Sukladno važećoj Listi pomagala pravo na neurološka kolica po mjeri imala su djeca do 18. godine života, sada to pravo će imati i osigurane osobe starije od 18 godina života. Također, na listu su uvrštena i  elektromotorna invalidska kolica. U skupini pomagala za slijepe osobe, pored pomagala koja se nalaze na Listi uvrštena su dva nova pomagala i to ručni sat za slijepe osobe i brajeva pisaća mašina, a u skupini ORL pomagala na Listu su uvršteni stolni satovi s budilicom i svjetlosnom signalizacijom, te svjetlosni signalizator plača djeteta za roditelje koji imaju oštećenje sluha (gluhe i nagluhe), priopćili su iz Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a.

  Pored uvrštavanja novih pomagala za neka pomagala koja se nalaze na Listi pomagala urađene su izmjene i dopune indikacija sukladno kojima osigurane osobe Zavoda mogu ostvariti pravo na ortopedska i druga pomagala koja se mogu propisivati u okviru obveznog zdravstvenog osiguranja.

  “Zadovoljstvo osiguranika i povećanje njihovih prava naš je primarni i kontinuirani cilj od kojega ne odustajemo ni u vremenu pandemije. Izmjene koje smo predložili inicirali su naši osiguranici s kojima imamo kontinuiranu komunikaciju kako bismo bolje razumjeli njihove potrebe i sukladno mogućnostima pozitivno odgovorili na njih. Predloženo proširenje Liste zahtjeva i više sredstava za 153.620 KM. Financijskim planom Zavoda za 2021. godinu ukupno planirana sredstva predviđena za ortopedska i druga pomagala iznose 3.200.000 KM i ona će biti dostatna za realizaciju planiranog proširenja Liste pomagala”, kazao je direktor Zavoda Rade Bošnjak.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img