ŽZH: Elektronički upisi u škole omogućit će transparentnost procesa

Ranije je sa Sveučilišta u Mostaru najavljeno da će se u osnovne i srednje škole ŽZH moći elektrončki upisati, no u novoj objavi spominju se samo osnovne škole.

U prostorijama Vlade Županije Zapadnohercegovačke održan je sastanak na kojem su sudjelovali ministrica obrazovanja Daniela Perić, pomoćnik rektora za informacijske tehnologije i inovacije Sveučilišta u Mostaru izv. prof. dr. sc. Tomislav Volarić, pomoćnik ministrice Mario Mikulić, voditelj tehničke podrške Josip Doko i Franjo Vučić.

Na sastanku se razgovaralo o digitalnoj transformaciji obrazovanja, s posebnim naglaskom na elektroničke upise u osnovne škole u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Dogovoreni su konkretni koraci za pokretanje elektroničkog upisa u osnovne škole u ŽZH. Ove godine će sve škole u ŽZH upis provesti elektroničkim putem u suradnji s općinama i školama u ŽZH. Ova inicijativa ima za cilj modernizaciju i unapređenje obrazovnog sustava, kao i olakšavanje procesa upisa za roditelje i učenike, objavljeno je u ponedjeljak na službenoj web stranici Sveučilišta u Mostaru.

Tijekom sastanka, sudionici su dogovorili naredne korake vezane za održavanje MoStart konferencije, upisa u srednje škole i unaprjeđenje digitalnih sustava u obrazovanju. MoStart konferencija je događaj posvećen digitalnoj transformaciji obrazovanja, s ciljem promoviranja inovacija i novih tehnologija u obrazovnom sektoru.

Elektronički upisi u osnovne škole predstavljaju važan korak prema digitalnoj transformaciji obrazovanja u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Očekuje se da će ovaj novi pristup upisima unaprijediti kvalitetu obrazovanja, omogućiti transparentnost procesa i smanjiti administrativni teret za škole i roditelje.

Uvođenjem elektroničkih upisa u osnovne škole, ŽZH pokazuje svoju predanost inovacijama i razvoju obrazovanja, prilagođavajući se suvremenim tehnološkim trendovima i potrebama učenika i roditelja.

Post ŽZH: Elektronički upisi u škole omogućit će transparentnost procesa je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas