FOTO: Gruđanin dobitnik Rektorove nagrade Sveučilišta u Mostaru

Sveučilište u Mostaru ovoga tjedna obilježava 46. obljetnicu svoga djelovanja i rada brojnim događajima, a prvi dan je bio posvećen studentima obilježavanjem Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i dodjelom Rektorove nagrade.

Osim toga, potpisan je sporazum Sveučilišta u Mostaru i Udruge ”Vedri osmijeh”, a Studentski zbor je dodijelio priznanja pojedincima i institucijama koji su doprinijeli razvoju i ugledu Studentskoga zbora, priopćeno je sa Sveučilišta u Mostaru.

”Vašim uspjehom vi ste ovu našu malu sveučilišnu zajednicu oplemenili neprocjenjivim bogatstvom izvora znanja, želje i truda koji leže u vama kao nositeljima gradnje bolje budućnosti. Vašim rezultatom pokazali ste da vaša ustrajnost koju imate, želja i cilj kojim se vodite ne poznaju granice. Vašim primjerom danas vi postajete primjer za sutra svim onim studentima i studenticama koji će iduće godine sjediti na vašim mjestima i koji će u vama od danas tražiti inspiraciju i nadahnuće za napredak”, poručila je predsjednica Studentskoga zbora Ana Šego.

Rektorova nagrada kruna je i veliko priznanje prilikom obrazovanja koja je ove godine otišla u ruke 31 istaknutog studenata.

Jedan od dobitnika nagrade je i Gruđanin Jerko Leko. Student pete godine diplomskom studija Kineziologija.

Najslađa nagrada je ona donešena svojim radom! Nagrada kao simbol cjelokupnog procesa u kojem su smješteni trud, rad , ali i unutarnja satisfakcija koja proizlazi iz upornosti i volje. Hvala svima koji su nekim djelom bili dio ove nagrade, poručio je Jerko.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić istaknuo je kako je znanje vrijednost koju Sveučilište slavi.

”Na današnji dan SUM slavi uspjeh, prikazuje i pokazuje najbolje, promiče temeljne vrijednosti rada i znanja. I nemojte stati učiti. Radite, planirajte i dalje ali i sanjajte. Sanjajte velike stvari. Prema Arturu Schopenhaueru sudbina miješa karte, ali, ne zaboravite, vi igrate i vi pobjeđujete”, naglasio je rektor Tomić.

U ime dobitnika Rektorove nagrade govorio je Toni Barać, student Filozofskog fakulteta poručivši da bez discipline nema savršenstva.

Nagrada je rezultat ne samo našega rada nego i rada vas profesora koji nas nesebično i požrtvovno vodite na našem studentskom putovanju (…) Upravo su uzajamna suradnja između kolega i profesora glavna odrednica koja krasi ovo Sveučilište koje iz godine u godinu doživljava sve veći napredak, a sami broj studenata koji studira na Sveučilištu u Mostaru je glavna potvrdnica izvrsnosti. Tu izvrsnost potvrđuje i danas 31 nagrađeni student, koji pokazuju kako uspjeh nije nedokučiv i spreman samo za pojedince – kazao je Barać.

Studenti s invaliditetom svojom predanošću i hrabrošću predstavljaju važan i inspirativan dio sveučilišne zajednice. Stoga, Sveučilište u Mostaru svojim primjerom želi povećati zastupljenost osoba s invaliditetom u sustavu visokoga obrazovanja. Međunarodni dan osoba s invaliditetom na Sveučilištu u Mostaru je obilježen predstavljanjem Pravilnika o studiranju studenata s invaliditetom kao i Vodiča za studente s invaliditetom Sveučilišta u Mostaru. Udruga studenata Logopedije SaLPSA u suradnji sa Sveučilišnom televizijom pripremila je film “Od izazova do pozitivnih promjena – život osoba s invaliditetom”, a Klub studenata Edukacijske rehabilitacije ERGO predstavio je asistivne tehnologije za studente s invaliditetom.

Sporazum o suradnji Sveučilišta u Mostaru i Udruge roditelja i djece s posebnim potrebama ”Vedri osmijeh” potpisali su rektor prof. dr. Zoran Tomić i Danijela Kegelj, predsjednica upravnog odbora. Suradnja će se temeljiti na načelima partnerstva radi ostvarivanja i unapređivanja suradnje te transparentnosti kroz koju će sporazumne strane učiniti javnim i dostupnim informacije o planovima, programima, projektima i aktivnostima koje zajednički realiziraju.

Suradnja će se odvijati kroz održavanje studentske prakse, zajedničkih znanstveno-istraživačkih projekata, radionica, konferencija, seminara i drugih oblika cjeloživotnog obrazovanja, a posebice u osiguranju inkluzivnog okruženja unutar akademske zajednice na čemu Sveučilište predano radi i unaprjeđuje, izvijestilo je Sveučilište u Mostaru.

foto: gruđanin dobitnik rektorove nagrade sveučilišta u mostaru

foto: gruđanin dobitnik rektorove nagrade sveučilišta u mostaru

foto: gruđanin dobitnik rektorove nagrade sveučilišta u mostaru

foto: gruđanin dobitnik rektorove nagrade sveučilišta u mostaru

Post FOTO: Gruđanin dobitnik Rektorove nagrade Sveučilišta u Mostaru je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas