back to top

Zoran Galić, zamjenik direktora SIPA-e, navodno pobjegao u Hrvatsku prije planiranog hapšenja

Na zahtjev Tužiteljstva BiH, u ponedjeljak, 8. srpnja, uhapšeni su pomoćnik zapovjednika Jedinice Granične policije Trebinje Blagoje Milović i državljanin BiH i Hrvatske Ivica Bago, zbog organiziranog kriminala, nedozvoljene trgovine trošarinskim proizvodima, zloupotrebe položaja i drugih kaznenih djela.

Istragu vodi Tužiteljstvo BiH u saradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske, uz podršku Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA.

U istrazi je, između ostalih, obuhvaćen i zamjenik direktora SIPA-e Zoran Galić, pod sumnjom za primanje mita i zloupotrebu položaja dok je obavljao dužnost direktora Granične policije BiH.

Prema informacijama, Galić je pobjegao u Hrvatsku. ”Prijavio se svojim kolegama, tvrdeći da se nalazi na bolovanju u toj državi. Trenutno se sve provjerava‘, navodi se u tekstu.

Također, postoji osnovana sumnja da je nepoznata osoba iz navedenih institucija dostavila informacije o istrazi i planiranim mjerama protiv Zorana Galića, čime bi počinila krivično djelo povrede tajnosti postupka. Tužiteljstvo BiH će sprovesti istragu u saradnji sa domaćim i međunarodnim partnerima kako bi identificiralo i procesuiralo navedenu osobu u skladu sa zakonom.

Nakon saznanja, osumnjičeni Galić je ilegalno prešao granicu BiH i pobjegao u Hrvatsku, gdje se i dalje nalazi.

Istraga o ovom slučaju visoke korupcije se nastavlja uz podršku EUROPOL-a, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Pročitajte više na: bljesak.info

Objava Zorana Galića, zamjenika direktora SIPA-e koji je navodno trebao biti uhapšen i pobjegao u Hrvatsku, prvi put se pojavila na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Mostarski.info )

Popularno danas