Znate li kako se Zinedine Zidane zapravo zove? Talijanski novinar otkrio njegovo puno ime

Legendarni francuski nogometaš Zinedine Zidane jedan je od najprepoznatljivijih nogometaša i trenera na kugli zemaljskoj.

Bivši nogometaš i šef struke Real Madrida u svojoj je igračkoj karijeri osvojio sve što je mogao pa svoj životopis debelo proširio kao trener Kraljevskoga kluba i o njemu je manje-više sve izrečeno i napisano, međutim malo je poznato kako to nije njegovo pravo ime.

Zidaneovo puno ime jest Zayyid Aldyid Al-Yazid, otkrio je to talijanski publicist i novinar Federico Buffa u jednoj od svojih emisija na SkySportsu.

“Jednog dana rodilo se dijete po imenu Zayyid Aldyid Al-Yazid, što znači ‘ljepota religije’. Dijete je imalo berberske crte, duguljasto lice, blijedu kožu i ledene oči. Imao je nadnaravnu koordinaciju pokreta, činio je s loptom što je želio, češljao je njome po terenu, bacao je kamenje i slao vam ruže. To dijete izraslo je u muškarca koji je na prekrasnu večer u lipnju 1998. odveo Francusku do prvog naslova svjetskog prvaka. Ali Berber ledenog pogleda s vremenom je postao poznat u cijelom svijetu po svojem francuskom imenu – Zinedine Zidane ili Zizou”, ispričao je Buffa.

Objava Znate li kako se Zinedine Zidane zapravo zove? Talijanski novinar otkrio njegovo puno ime pojavila se prvi puta na Gol.ba.

gol.ba

javno.ba

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://www.tnt.ba
Alem je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija naše Grupacije. Voli da piše o svom poslu, marketingu, online zaradi i putovanjima.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi