Zlatko Dalić kod susjeda u samostanu na Gorici

ZLATKO DALIĆ KOD SUSJEDA U SAMOSTANU
Franjevački samostan sv. Petra i Pavla, Gorica – Livno ugostio je 3. siječnja 2023. godine izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića.
.
Povod su bili sportski uspjesi na međunarodnoj razini koje ovaj izbornik sa svojom nogometnom momčadi niže već dulje vrijeme, a gorički fratri kao dobri susjedi – roditeljska kuća Zlatka Dalića je najbliža samostanu – htjeli su mu i osobno čestitati.
Dobrodošlicu Zlatku među franjevce izrekao je gorički gvardijan fra Marko Ešegović, čestitavši mu na svim uspjesima koje je postigao kao izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije a da pri tome nikad nije zaboravio posvjedočiti svoju vjeru u Boga, što je u današnjem svijetu velike dezorijentiranosti i odbijanja kršćanskih vrednota poprilično rijedak slučaj.
Gvardijan je ovom prigodom Zlatku darovao i prigodne poklone.
Zatim je pomoćni banjolučki biskup mons. dr. fra Marko Semren, u ime Banjolučke biskupije, čestitao Zlatku i Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na postignutim uspjesima pročitavši tekst posvete s knjige koju mu je ovom prigodom darovao„Banjolučka biskupija u riječi i slici od 1881. do 2006.“, a koji potpisuju banjolučki biskupi mons.
.
Franjo Komarica i mons. Marko Semren, gdje između ostaloga piše: „Uime nas biskupâ Banjolučke biskupije, svećenika, redovnika i vjernika zahvaljujemo Vam što ste kao izbornik Hrvatske nogometne momčadi s njome ostvarili veleban uspjeh na svjetskom nogometnom natjecanju u Kataru godine 2022. te nama i Hrvatima diljem svijeta priuštili iznimnu radost i zadovoljstvo za božićne blagdane. Čestitamo Vam i na osobnom svjedočenju kršćanskih vrednota!“
.
Nakon Zlatkove zahvale na čestitkama slijedilo je jednosatno druženje uz kavu i razgovor o sportu, prije svega o nogometnom prvenstvu u Katru.

 relax-portal.info

  Grude: Pet generacija kod bake Iva Knezović – Šušumović

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi