Zelena perspektiva Mostara: Počeli radovi na Trimuši

  U povodu Europskog dana parkova koji se obilježava 24. svibnja, a ove godine pod sloganom „Mi smo priroda“ u Mostaru su počeli pripremni radovi za projekt „Revitalizacija urbanih zelenih površina u Gradu Mostaru park šuma na lokalitetu Biskupova glavica – Bijeli brijeg“.

  Pripremne radove izvode djelatnici gradskih javnih poduzeća Parkova i Komunalnog, uz pomoć pripadnika Oružanih snaga BiH koji su se stavili na raspolaganje i pokazali kako su spremni raditi na dobrobiti svih građana Mostara.

  Kako bi se osigurala sredstva i nastavak radova u navedenom projektu Grad Mostar je aplicirao na više natječaja, s tim da je dio sredstava već osiguran. Novčanu potporu u realizaciji projekta obećalo je veleposlanstvo Velike Britanije, kao i lokalni gospodarstvenici.

  Grad Mostar ima perspektivu postati zeleni grad, odnosno grad prepoznatljiv po zelenim površinama.
  Postizanje održivog razvoja, ublažavanje klimatskih promjena i smanjenje gubitka biološke raznolikosti naglašeno kao ključ pri izgradnji održive budućnosti za sve, naglasili su iz WWF Adrije.

  Upravo će na Zelenoj agendi za Zapadni Balkan biti naglasak na zajedničkoj šestoj Međunarodnoj konferenciji Parkova Dinarida i organizacija civilnog društva koju WWF i Parkovi Dinarida organiziraju od idućeg utorka, 31. svibnja, u Sarajevu.

  PROČITAJ:   Zajednica radioamatera Herceg Bosne obilježava 28. obljetnicu osnutka

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Adin
  Adin
  Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  Šta vidjeti ?