Zbog požara na Čvrsnici zatražena pomoć Oružanih snaga BiH

Budući da se radi o nepristupačnom terenu, Općina Posušje zatražila je pomoć Oružanih snaga BiH u gašenju požara na planini Čvrsnici u Parku prirode Blidinje koji se tijekom dana razbuktao.

Požar koji je zahvatio Čvrsnicu tijekom nedjelje vatrogasci su stavili pod kontrolu, no on se u večernjim satima ponovno aktivirao, a tijekom dana razbuktao.

Požar je buknuo na lokaciji Ćužića kuk, a kako je priopćeno iz Uprave civilne zaštite ŽZH požar nije rezultat ljudske nepažnje s obzirom na to da je buknuo na lokaciji koja se nalazi na izrazito nepristupačnom terenu već je nastao uslijed udara groma.

Riječ je o lokaciji koja je udaljena dva sata od staze na Blidinju, a vatrogasci i planinari koji su do požara stigli s naprtnjačama vode, probijali su se čak tri sata.

U gašenju požara sudjelovali su planinari iz Posušja, Žepča i Tomislavgrada koji su boravili na skupu planinara u Masnoj Luci, vatrogasci JVP-a Posušje, DVD-a Rakitno, te pripadnici HGSS-a Posušje i GSS-a Grude.

Prema zadnjim informacijama iz Uprave civilne zaštite ŽZH, požar se širi prema jugu u pravcu vikend naselja.

Objava Zbog požara na Čvrsnici zatražena pomoć Oružanih snaga BiH pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Šta vidjeti u Mostaru