Završna konferencija projekta o budućnosti mladih sutra u Mostaru

-

Završna konferencija projekta “Jačanje povjerenja pretpostavka za bolju budućnost mladih”, na temu “Primjena Zakona o mladima FBiH i Zakona o omladinskom organiziranju RS u lokalnim zajednicama”, održati će se u utorak, 22. lipnja, u Gradskoj vijećnici Mostara, s početkom u 11 sati.

Cilj ove konferencije je istaknuti dobre prakse u implementaciji provedbe navedenih zakona, a na konferenciji će također biti promovirana i Platforma za mir, priopćeno je iz Agencije lokalne demokracije (LDA) Mostar.

Navedeni projekt implementira radna grupa za Grad Mostar, formirana u sklopu projekta ‘PRO-Budućnost’ (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za budućnost), koji financira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a provodi Catholic Relief Services (CRS), u suradnji s Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Međureligijskim vijećem BiH, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banjaluka i Nansen dijalog centrom Mostar.

“Projektom se žele osigurati mehanizmi komunikacije između lokalnih zajednica u našem klasteru Hercegovine, u sklopu projekta PRO Budućnost (Mostar, Ljubuški, Trebinje, Široki Brijeg, Čitluk, Stolac, Nevesinje, Ljubinje, Berkovići, Čapljina, Ravno, Jablanica i Konjic), koje su različite nacionalne strukture stanovništva i različitog stupnja ekonomskog razvoja. Dakle, ključni cilj je stvaranje mehanizama za uspostavljanje bolje komunikacije između predstavnika vlasti i mladih u lokalnim zajednicama i između lokalnih zajednica, kroz osnaživanje vijeća mladih/omladinskih savjeta/omladinskih organizacija koje egzistiraju u navedenim lokalnim zajednicama”, navode iz LDA Mostar.

U sklopu projekta već su realizirane određene aktivnosti, među ostalim, održani su radni sastanci u Trebinju i Ljubuškom, na kojima su prisustvovali predstavnici gradova Trebinje, Ljubuški i Mostar, a koji se primarno bave pitanjima mladih.

spot_img
spot_img

Mostar vijesti