More
  VijestiZavršna konferencija projekta o budućnosti mladih sutra u Mostaru

  Završna konferencija projekta o budućnosti mladih sutra u Mostaru

  Završna konferencija projekta “Jačanje povjerenja pretpostavka za bolju budućnost mladih”, na temu “Primjena Zakona o mladima FBiH i Zakona o omladinskom organiziranju RS u lokalnim zajednicama”, održati će se u utorak, 22. lipnja, u Gradskoj vijećnici Mostara, s početkom u 11 sati.

  Cilj ove konferencije je istaknuti dobre prakse u implementaciji provedbe navedenih zakona, a na konferenciji će također biti promovirana i Platforma za mir, priopćeno je iz Agencije lokalne demokracije (LDA) Mostar.

  Navedeni projekt implementira radna grupa za Grad Mostar, formirana u sklopu projekta ‘PRO-Budućnost’ (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za budućnost), koji financira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a provodi Catholic Relief Services (CRS), u suradnji s Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Međureligijskim vijećem BiH, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banjaluka i Nansen dijalog centrom Mostar.

  “Projektom se žele osigurati mehanizmi komunikacije između lokalnih zajednica u našem klasteru Hercegovine, u sklopu projekta PRO Budućnost (Mostar, Ljubuški, Trebinje, Široki Brijeg, Čitluk, Stolac, Nevesinje, Ljubinje, Berkovići, Čapljina, Ravno, Jablanica i Konjic), koje su različite nacionalne strukture stanovništva i različitog stupnja ekonomskog razvoja. Dakle, ključni cilj je stvaranje mehanizama za uspostavljanje bolje komunikacije između predstavnika vlasti i mladih u lokalnim zajednicama i između lokalnih zajednica, kroz osnaživanje vijeća mladih/omladinskih savjeta/omladinskih organizacija koje egzistiraju u navedenim lokalnim zajednicama”, navode iz LDA Mostar.

  U sklopu projekta već su realizirane određene aktivnosti, među ostalim, održani su radni sastanci u Trebinju i Ljubuškom, na kojima su prisustvovali predstavnici gradova Trebinje, Ljubuški i Mostar, a koji se primarno bave pitanjima mladih.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img