back to top

Završena obuka i polaganje ispita za vatrogasce sa područja Hercegbosanske županije

Održano je polaganje ispita iz oblasti vatrogastva u Tomislavgradu kojemu je pristupio 21 vatrogasac. Svi vatrogasci su uspješno odradili praktični i teoretski dio ispita, tako da smo dobili dva profesionalna vatrogasca i devetnaest dobrovoljnih vatrogasaca. U razdoblju od 2. do 6. travnja 2024. godine održana je obuka vatrogasaca s prostora Hercegbosanske županije u organizaciji Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije. Obuka je izvedena u suradnji s Upravom za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko Neretvanske županije koja je osigurala predavače i ispitno povjerenstvo, dok su domaćini obuke bili Služba za civilnu zaštitu općine Tomislavgrad i Profesionalna vatrogasna postrojba Tomislavgrad.

Kandidati su bili iz Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad, Profesionalne vatrogasne postrojbe Livno, Civilne zaštite općine Bosansko Grahovo, DVD sv. Ana Lištani, DVD Šujica, DVD Gospe Vidoške Livno, ŠGD Tomislavgrad i DVD Korita Grahovo. S obukom i polaganjem ispita iz oblasti vatrogastva Uprava civilne zaštite HBŽ nastavlja s povećanjem kapaciteta broja školovanih vatrogasaca, te će istu nastaviti i u narednim godinama jer je do sada  na prostoru Županije bio deficit obrazovanih vatrogasaca.

U prethodnih pet godine broj obučenih profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca se značajno povećao. U sustavu obuke koje organizira Uprava civilne zaštite Hercegbosanske županije do sada je školovano 97 profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasca sa područja Hercegbosanske županije.

Vladahbz

livnovine.com

Popularno danas