back to top

Završen Telemach košarkaški kamp Bjelašnica 2024: Alli Borančić proglašen MVP igračem jednoglasno

Na Bjelašnici je nedavno završen fantastični Telemach košarkaški kamp 2024. Svi sudionici su s nestrpljenjem čekali vrhunac završne svečane ceremonije – proglašenje najboljih košarkašica i košarkaša, nadajući se da će čuti svoje ime.

Po jednoglasnoj odluci trenera, titulu MVP-a Telemach košarkaškog kampa Bjelašnica 2024 je odnio Alli Borančić iz KK Koš.

„Velika mi je čast biti MVP. Uživao sam proteklih šest dana s novim prijateljima s kojima inače treniram. Treninge su bili sjajne, a najviše volim takmičenja. Jedva čekam iduću godinu i zahvaljujem se svim trenerima koji su me izabrali za MVP igrača kampa, u veoma jakoj konkurenciji“, rekao je Alli Borančić, koji je uz pehar dobio i vaučer KK Koš za učešće u Kampu 2025. godine.

Najperspektivnijom mladom igračicom Kampa proglašena je Ajna Kadrić. Pobjednici Streetball turnira 3×3 (2 grupe, od 14-16 godina i od 16-18 godina) su Alli Borančić, Mršo Faruk, Saad Miladin, Hamza Tuco, Walter Sand Mušanović, Sinan Žuta i Jusuf Yadegari. Pobjednici u igri 5 na 5 (2 grupe): Vedad Duranović, Sikirić Omar, Bakir Sačak, Eman Bajraktarević, Faris Halilović, Faris Bjelopoljak, Afan Hujić, Hamza Tuco, Harun Mušić i Kenan Đuzel.

Završen Telemach košarkaški kamp Bjelašnica 2024: Alli Borančić jednoglasno izabran za MVP igrača

Osim priznanja i zahvalnica, najboljim učesnicima su uručeni i poklon vaučeri za besplatno jednogodišnje korištenje usluga kompanije Telemach BH, glavnog sponzora Kampa.

„Veliko zadovoljstvo je podržati snove svih ovih mališana. Nakon pet dana uživanja u omiljenom sportu, novim prijateljstvima i zabavi, sa Bjelašnice svi odlaze sretni i puni sjajnih doživljaja. Među njima sigurno ima mnogo budućih košarkaških zvijezda čije ćemo uspjehe pratiti i bodriti na košarkaškim terenima širom svijeta. Kao dugogodišnji glavni sponzor svih košarkaških reprezentacija Bosne i Hercegovine, te mnogih klubova i pojedinaca u drugim sportskim disciplinama, vjerujemo da podrškom sportu možemo izgraditi bolju i zdraviju budućnost djece i mladih, te poslati pozitivnu sliku o BiH u svijet, što će i dalje biti u fokusu naše aktivnosti“, istakao je Admir Drinić, glavni direktor Telemacha BH.

završen telemach košarkaški kamp bjelašnica 2024: alli borančić jednoglasno izabran za mvp igrača
Završen Telemach košarkaški kamp Bjelašnica 2024: Alli Borančić jednoglasno izabran za MVP igrača

Od 30. juna do 5. jula Telemach košarkaški kamp je okupio 130 košarkašica i košarkaša od osam do 18 godina iz deset zemalja. S njima je radilo 15 vrhunskih trenera, među kojima su bili Sejo Bukva, Dževad Alihodžić, Admir Tutić, Goran Šehovac, Vesna Bajkuša, Merhunisa Omerović i drugi mladi treneri.

„Posebnu pažnju smo posvetili individualnom i timskom napretku polaznika Kampa, radeći na osnovnim elementima košarkaške igre s najmlađim polaznicima, kao i na naprednijim tehnikama u radu sa starijim učesnicima. Poseban gost je bio naš proslavljeni košarkaš Džanan Musa koji je otvorio Kamp i družio se s polaznicima. Zahvaljujući našem glavnom sponzoru, kompaniji Telemach, uspijevamo osmu godinu zaredom održati kontinuitet u kvalitetu Kampa. Kvalitet se odražava u trenažnom procesu, izboru kvalitetnih trenera i gostiju, dobrim uslovima rada i smještaja. Ove godine smo bili prvi klub koji je boravio i radio u Sportskom centru Bjelašnica, gdje smo pored vrhunskog smještaja u apart hotelu Phoenix, imali na raspolaganju novu sportsku dvoranu i vanjske terene sportskog centra“, kazao je Sejo Bukva, organizator Kampa.

Fatima Huseinović, mlada košarkašica iz Velike Kladuše, već treću godinu zaredom dolazi u Kamp i poručuje:  

„Svaki put bude nam sve bolje i bolje. I ovog puta stekla sam nove prijatelje i napredovala u košarci. Svako ko voli i trenira košarku treba doći u ovaj kamp“.

završen telemach košarkaški kamp bjelašnica 2024: alli borančić jednoglasno izabran za mvp igrača
Završen Telemach košarkaški kamp Bjelašnica 2024: Alli Borančić jednoglasno izabran za MVP igrača

Izvor: ( javno.ba / Mostarski.info )

Popularno danas