back to top

“ZAUSTAVIMO FEMICID” U Grudama održan trening za policijske službenike ŽZH

U Grudama je 3. i 9. travnja održana obuka za policijske službenike u organizaciji Udruge “Dignitet”, a provedena u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije i Međunarodnom policijskom udrugom Regionalnim klubom  Županije Zapadnohercegovačke (IPA ŽZH).

Obuka za provodi zbog važnosti uloge policijskih službenika u procedurama nasilja u obitelji, s posebnim naglaskom na važnost brze i pravovremene reakcije policijskih službenika kao najvažnije točke o kojoj ovisi ishod samog sudskog postupka.

Trening je vodio stručnjak s dugogodišnjim iskustvom u radu na predmetima obiteljskog nasilja, silovanja, ubojstava, prof.dr. Sandi Dizdarević.

Policijski službenici su kroz obuku dodatno unaprijedili svoje znanje i praksu, što će doprinijeti olakšanju obavljanja svakodnevnih zadataka. Obuka se realizira u sklopu projekta “Unapređenje pravne i socijalne matrice za prevenciju femicida i rodno zasnovanog nasilja u Bosni i Hercegovini”.

“zaustavimo femicid” u grudama održan trening za policijske službenike žzh

Ovim treningom i općenito ovim projektom sam vrlo zadovoljan, a posebno predavačima koji su prenijeli svoje iskustvo u predavanja čime je sami doživljaj bio čak u nekim trenucima i uzbudljiv. Ambijent, hrana, ugođaj, odnosno cijelokupan događaj ocijena čista desetka, kazao je policijski službenik PU Grude, Luka Vranješ.

“zaustavimo femicid” u grudama održan trening za policijske službenike žzh

Projekt uključuje niz aktivnosti usmjerenih na institucije, pravosuđe, prosvjetne radnike, medije i javnost, s fokusom na ključne preduvjete za eliminaciju femicida, kao što su: jačanje položaja žena u društvu, obrazovanje i rad, etičko izvještavanje u medijima radi podizanja javnosti aktivnosti informiranja i zagovaranja u institucijama i pravosuđu.

Treningom i obukom kao i cjelokupnim projektom sam i više nego zadovoljan. Posebna zahvala ide i predavačima koji su svoje znanje i iskustva prenijeli na sve sudionike. Bilo mi je zadovoljstvo biti sudionik ovog događaja, a svima ostalima mnogo uspjeha u daljnjem radu, poručio je Zoran Rogić, Policijski službenik direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Projekt se realizira uz financijsku potporu Europske unije i Ekumenske inicijative žena (Hrvatska), a realizira se u Bosni i Hercegovini.”

“zaustavimo femicid” u grudama održan trening za policijske službenike žzh

Obuku je prošlo 25 policijskih službenika i članova IPA ŽZH.

Na spomenutom treningu razmijenili smo osobna iskustva, upoznali se s novim izazovima, te razgovarali o temama koje se svakodnevno “provlače” kroz naš posao. Predavač Sandi Dizdarević tijekom izlaganja bio je jasan i konkretan sa “živim” primjerima iz svog bogatog iskustva ali i iskustva kolega i suradnika s kojima je radio. Na navedenom treningu svoja znanja smo proširili te smo saznali i nove stvari koje će nam pomoći u svakodnevnom radu. Prostor je bio ugodan i primjeren broju sudionika, kao i usluga, kazao je Slaven Šutalo iz PP Grude.

“zaustavimo femicid” u grudama održan trening za policijske službenike žzh

Organizacijski jako profesionalno pripremljeno u smislu teme, predavača, tehnike i načina prenošenja teme. Od predavača odlična komunikacija i prezentacija, posebno ističem doc.dr. Sandija Dizdarevića, koji je stručno znanje prenio na zanimljiv i edukativan način pretočio u odlično predavanje. Tijekom predavanja došao sam do novih saznanja koja su jako korisna, te će sigurno pomoći u budućem radu, izjavio je Mate Vukoja iz PU Grude.

“zaustavimo femicid” u grudama održan trening za policijske službenike žzhDana 03.04.2024. godine sa zadovoljstvom sam prisustvovala treningu u sklopu projekta ‘Unapređenje pravne i društvene matrice za sprječavanje femicida i rodno zasnovanog nasilja”, sam trening kao i predavači su bili na visokoj razini. Jako kvalitetni u prenošenju kao iobjašnjavanju samih tema i svojih iskustava. Jako poučne teme o kojima bih se trebalo više govoriti i ulijevati nadu žrtvama da se nemaju čega bojati. Čast mi je i zadovoljstvo bilo sudjelovati, izjavila je Ivana Hrkać – PGP Doljani Policajac za graničnu kontrolu.

Post “ZAUSTAVIMO FEMICID” U Grudama održan trening za policijske službenike ŽZH je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas