Započele adventske manifestacije u Livnu, Tomislavgradu i Kupresu

Paljenjem prve adventske svijeće na Trgu kralja Tomislava u Livnu u nedjelju su otpočela adventska događanja koja je organizirala Turistička zajednica Grada Livna pod pokroviteljstvom i u suradnji s Gradom Livnom.

Nakon što je na središnjem gradskom trgu upaljena prva adventska svijeća gradonačelnik Grada Livno Darko Čondrić istaknuo je kako prva svijeća simbolizira nadu.

– Uvjeren sam da svi mi imamo svoja nadanja koja su nerijetko prožeta i strahom i strepnjom. Stoga svima nama neka nam ova prva svijeća adventa osnaži nadu i vjeru, da nam ovo vrijeme došašća prođe u iščekivanju najradosnijeg blagdana Božića, u iščekivanju susreta u toplini našeg doma prije svega s našim obiteljima i našim najbližima – poručio je gradonačelnik Čondrića.

00:00

Svečanost otvaranja adventa u Livnu svojim nastupom uveličao je župni zbor Župe Svih Svetih u Livnu.

U organizaciji Franjevačke mladeži Tomislavgrad u nedjelju poslije večernje mise ispred spomen bazilike u Tomislavgradu je također organizirano paljenje prve adventske svijeće uz prigodnu molitvu koju je izrekao fra Nikola Jurišić.

 

Nakon toga uslijedilo je druženje uz pjesmu, fritule i kuhano vino.

Prva adventska svijeća upaljena je i u Kupresu čime je otvorena manifestacija Advent u Kupresu. Tom prigodom nastupila su djece iz vrtića “Pahuljica”, molitvu i blagoslov predvodio je kapelan vlč. Jadranko Kurt, a okupljene je pozdravio načelnik općine Kupres Zdravko Mioč.

Vecernji list

livnovine.com

Popularno danas