back to top

Započela proslava 32. obljetnice obrane Livna i livanjskog kraja

Obilaskom sektora livanjske bojišnice, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca te prijmom branitelja kod Gradonačelnika otpočela je proslava 32. obljetnice obrane Livna i livanjskog kraja.

Prijam je organiziran u zgradi Gradske uprave gdje su se okupili predstavnici Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Udruge branitelja Domovinskog rata HVO-a gradske organizacije Livno, te obitelji  poginulih branitelja. Gradonačelnik Livna Darko Čondrić u uvodnom  razgovoru upoznao je branitelje s trenutačnim aktivnostima Gradske uprave u pravcu poboljšanja statusa braniteljske populacije. Napose je govorio o planu izrade monografije Livno u Domovinskom ratu što će, kako je kazao, biti trajni spomen na doprinos livanjskih branitelja u obrani livanjskog kraja. Kazao je da će nositelj aktivnosti izrade biti Grad Livno.

Branitelji su govorili o radu Udruga te iznijeli svoje prijedloge za izradu spomenute monografije.  Nakon prijma u zgradi Gradske uprave započeo je obilazak sektora livanjske bojišnice od Borove glave, preko Cincara, Strmice, Donjih Rujana i Čelebića do Korićine gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće u znak sjećanja.Livanjskim braniteljima u subotu 13. travnja 2024. pridružili su se i suborci iz drugih mjesta Bosne i Hercegovine kao i iz Republike Hrvatske.Sveta misa za poginule branitelje služena je u crkvi svetog Stjepana u Priluci. Svečanost proslave 32. Obljetnice obrane Livna i livanjskog kraja nastavlja se sutra, utorak 16. Travnja, satom povijesti „Livno u Domovinskom ratu“ za livanjske srednjoškolce u dvorani Narodnog sveučilišta.

livnovine.com

Popularno danas