Započela praktična faza projekta „Eko mališani“

Ovaj tjedan počela je praktična faza projekta “Eko mališani” koja podrazumijeva odlazak u lokalne vrtiće i obrađivanje teorijskih tema u kombinaciji s praktičnim prikazom kompostiranja organskog otpada.

Predavači na jednostavan način demonstriraju, a zatim puštaju dijecu da sami odlažu biorazgradivi otpad u zadane posude. Isti kompost služiti će djeci za sadnju bilja u slijedećim fazama ovog projekta, a posude za kompostiranje će ostati u vlasništvu vrtića kako bi djeca, i nakon završetka ovog projekta, mogla primjenjivati prenesena im znanja u svakodnevnici.

Tijekom tri dana bit će posjećeni Gradski vrtić Ljubuški, Dječji vrtić Čitluk, Dječji vrtić Stefano Vionica i Dječji vrtić “Sv. Mala Terezija” – Majčino selo.

Projekt “Eko mališani” osmislila je i provodi Broćanska udruga mladih, zajedno s partnerom Udruga mladih Agape u sklopu “Jačanja zelene mreže” koju uz financijsku podršku Veleposlanstva Republike Italije u BiH, implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) – priopćeno je.

Brotnjo.info

The post Započela praktična faza projekta „Eko mališani“ appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi