back to top

Zapaljen automobil hrvatskog zastupnika

Anti Lozančiću, zastupniku HSS-a Stjepan Radić u Saboru/Skupštini Srednjobosanske županije u noći s ponedjeljka na utorak zapaljen je osobni automobil.

Sve se zbilo u novotravničkom naselju Bare, a paljenju osobnog automobila prethodile su ucjene i prijetnje koje traju mjesecima, javlja Večernji list.

Prema snimci nadzornih kamera dvije maskirane osobe razbile su sjekirom zadnje staklo na automobilu te u njega ubacile dva tzv. molotovljeva koktela koja su potom eksplodirala. Dogodilo se to na parkingu ispred stambene zgrade u kojoj Lozančić živi s obitelji, suprugom i petoro djece, od kojih je njih četvoro malodobno.Najgore je što su mi djeca doživjela stres, ja isto imam zdravstvenih problema, ali je najgore djeci i mojoj obitelji, kazao je jutro nakon napada Lozančić, prenosi Večernji list.

Ispričao je da se napad dogodio nakon prijetnji koje mu zasad nepoznate osobe upućuju vec dva mjeseca s njemu nepoznatih brojeva mobitela. U pitanju su ucjene u kojima su zasad nepoznate osobe od Lozančića tražile 50 tisuća eura.Prve poruke dobio sam prije otprilike dva mjeseca, zadnju prije 15-ak dana. U toj je poruci jasno navedeno da mi je to zadnja prilika da donesen novac, kazao je vidno uznemireni Lozančić.

Navodi da je svaku prijetnju koju je dobio odmah prijavio policiji te da je s njima upoznato i Tužiteljstvo SBŽ koje je po njegovim saznanjima formiralo predmet.

Oni koji mu prijete i ucjenjuju ga otužuju ga za uzimanje novca od naroda, navodne malverzacije donacijama, za dizanje ruku kao zastupnika. Zbog svega navedenog ucijenili su ga za iznos od 50 tisuća eura.

Budi frajer, isprobaj nas pa ćeš vidjet šta će ti bit, daj sebi odmah inzulin i razmisli o porodici, imao si vremena, ovo ti je zadnja prilika, dio je zadnje prijeteće poruke koju je Lozančić dobio prije 15 dana i proslijedio je policiji.

Ja sam pomagao svima, kome god sam mogao i imao mogućnost pomoći. Ja taj novac nemam, imam petoro djece i sam sam narušena zdravlja. Očekujem od policije i tužiteljstva brzu reakciju i pronalazak počinitelja koji su mi zapalili automobil, koji mi prijete i ucjenjuju me, zaključuje Lozančić.

Policija je nakon paljenja Lozančićevog osobnog automobila obavila očevid, postoje i snimke s nadzornih kamera, proslijeđene su im i sve prijeteće poruke koje je Lozančić dobivao. Stres i uznemirenost njegove obitelji, prije svega djece, ali i Novotravničana koje je kasno noću uznemirila eksplozija i paljenje automobila dodatan su motiv za žurnu istragu i otkrivanje počinitelja.

Jabuka.tv

livnovine.com

Popularno danas