Zalihić: Pozivam gradonačelnika Kordića da ne kopa po ranama porodica ukopanih u Liska haremu

Predsjednik Kluba SDP-a BiH u Gradskom vijeću Mostara Arman Zalihić iznenađen je najavom gradonačelnika Marija Kordića o mogućoj ekshumaciji i prebacivanju ukopanih u Liska haremu.

“Pozivam gradonačelnika Kordića da ne kopa po ranama porodica ukopanih u Liska haremu. Do sada je bilo političkih razlika, ali juče sam prvi put ostao šokiran najavom gradonačelnika Kordića. Posebno imajući u vidu da sam od početka bio uključen u priču s OSCE i civilnim žrtvama rata o ideji izgradnje spomenika civilnim žrtvama rata, ali u sklopu Liska haremu koje bi se tom prilikom ogradilo i dovelo u stanje kakvo priliči. Da je gradonačelnik bio na istoj liniji, govori činjenica da je njegov savjetnik izradio idejno rješenje uređenja harema”, rekao je Zalihić.

Dodaje da ne zna odakle sad priča o izmještanju, a da su razlozi koje navodi Kordić kako je prostornim planom tu predviđen park bizarni, budući da svaku sjednicu Gradsko vijeće mijenja plan po zahtjevu pojedinih investitora.

“Pa da li je problem onda i ovde promijeniti plan da se mrtvi i njihove porodice napokon ostave na miru? Svi koji potenciraju ovu priču, neka se zapitaju kako bi se osjećali da u medijima čitaju o izmještanju mezara ili groba člana svoje porodice. Na sastanku sam im jasno rekao da ne kreću u bilo kakve medijske priče ni oko uređenja prije nego porazgovaraju s članovima porodica ukopanih. Dogovoreno je da gradonačelnik oformi tim koji će razgovarati s njima, a onda me sutra oko te teme zvalo pet novinara. Zašto je to sve stopirano i zašto smo umjesto uređenja i spomenika dobili na Vijeću priču o izmještanju, neka odgovori gradonačelnik Kordić”, zaključio je Zalihić.

  U napadu u Mostaru ozlijeđena trojica mladića iz Stoca

()

Zalihić: Pozivam gradonačelnika Kordića da ne kopa po ranama porodica ukopanih u Liska haremu Nova Sloboda.

novasloboda.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Šta vidjeti u Mostaru