Za novu školu u Posušju i predškolsku ustanovu Vlada RH izdvaja oko 125.000 KM

Za završno unutarnje opremanje nove Osnovne škole fra Petar Bakula u Posušju Vlada Republike Hrvatske izdvojit će 450.000 kuna (oko 112 hiljada maraka), dok je za projekt uređenja dvorišta ispred prostora za predškolsko obrazovanje u Rakitnu odobreno 85.000 kuna (oko 21 hiljada maraka).

 Riječ je Odluci o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2021. godinu, a koju je Vlada RH donijela na današnjoj sjednici, priopćili su iz Općine Posušje.

Podsjetimo, uz postojeću Osnovnu školu Ivana Mažuranića Posušje koja broji oko 1 400 učenika, prije više od 10 godina krenulo se u projekt izgradnje nove osnove škole.

Vizija općinskog vodstva i ravnateljstva škole je organiziranjem nastave u novoj školi, rastereti postojeću te stvoriti kvalitetnije uvjete rada u jednoj smjeni.

– Za kontinuiranu potporu Republike Hrvatske na ovom, i drugim projektima, poput onog vezanog za predškolsku ustanovu u Rakitnu, čime se iskazuje i senzibilitet prema našoj budućnosti – posuškoj djeci, iskreno zahvaljujemo – navodi se u priopćenju Općine Posušje.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi