Vrijedno tehničko pojačanje u Profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Posušje

Profesionalna vatrogasna postrojba Posušje će od četvrtka na raspolaganju imati još jedno vatrogasno vozilo.

Riječ je o tipskom vozilu – cisterni marke Mercedes. Pored standardne opreme za gašenje požara, u vozilo je ugrađena visokotlačna pumpa velike učinkovitosti koja se pokazala kao vrlo djelotvorna pri gašenju prošlogodišnjeg velikog požara u Parku prirode Blidinje. Također odlika novonabavljenog vozila je i velika zapremina cisterne od 5000 litara te pogon na četiri kotača.

Uz ostala interventna vozila manjeg kapaciteta, ono će činiti tehničku okosnicu PVP-a Posušje. Pojačanje dolazi u pravo vrijeme, s obzirom kako je statistički gledano proljeće i ljeto razdoblje intenzivnijih aktivnosti vatrogasnih društava.

Nabavku je osigurala Općina Posušje te su simbolično njegovu primopredaju izvršili načelnik općine Ante Begić i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar u društvu pomoćnika Službe za gospodarstvo i Civilnu zaštitu općine Posušje Marija Jukića i zapovjednika PVP-a Marija Čuture, te vatrogasaca ove profesionalne postrojbe.

Načelnik je u kratkom obraćanju istaknuo nužnost nabavke vozila ovakvog tipa, čime će se značajno poboljšati preduvjeti za učinkovitiju borbu s vatrenim stihijama. Podsjetio je kako za uspješan rad PVP-a je potrebno i kontinuirano ulaganje u tehničku opremu, što Općina Posušje kao osnivač i radi. Tako je najavio kako će za potrebe rada ove postrojbe u sljedećem razdoblju nabaviti i akumulatorska kliješta koja će biti od velike pomoći pri spašavanju ljudi u automobilskim i drugim nesrećama.

Profesionalna vatrogasna postrojba Posušje nadzire i vrši intervencije na čak 461 kilometru četvorne površine, od čega je veliki dio šumskog područja. Ukupno 58% šuma u Županiji Zapadnohercegovačkoj se nalazi na teritoriju Posušja. Veliki je to i odgovoran posao u kojem uz posuške vatrogasce sudjeluju i oni iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rakitno. Njihova spremnost i predanost poslu mogla se vidjeti i na primjeru gašenja navedenog velikog šumskog požara na Čvrsnici, zbog čega im je Županijski i Federalni stožer civilne zaštite dodijelio priznanja, priopćeno je iz Općine Posušje.

vrijedno tehničko pojačanje u profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi posušje

vrijedno tehničko pojačanje u profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi posušje

Post Vrijedno tehničko pojačanje u Profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Posušje je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas