VREMENSKA PROGNOZA u sljedeća četiri dana: Pretežito oblačno, kiša i ponegdje pljuskovi

U petak, 1.12.2023., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje uglavnom prije podne. Lokalno jači pljusak je moguć na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne slabija kiša. U drugom dijelu dana slabiji lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Povremeno su mogući olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.


U subotu, 2.12.2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slabiji lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. U drugom dijelu dana kiša se očekuje širom zemlje. Vjetar jak, sa olujnim udarima, južnog smjera. U večernjim satima vjetar će oslabiti i mijenjati smjer na sjever. Temperatura zraka većinom između 13 i 19°C.

U nedjelju, 3.12.2023., pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom. Na jugu zemlje kiša. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U ponedjeljak, 4.12.2023., pretežno sunčano prije podne. Novo naoblačenje sa zapada u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu do 8°C, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda B i H.

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Popularno danas