back to top

Vozač koji je usmrtio djevojku (19) bio je drogiran. U bijegu mu pomogla 2 mladića

Proteklog je vikenda u Tribunju 57-godišnji vozač autom pregazio 19-godišnju djevojku i pobjegao s mjesta nesreće. Ona je od posljedica udara preminula na mjestu, a policija je sada objavila detalje dovršenog kriminalističkog istraživanja. Radi se o 19-godišnjoj Lari Unić, a pogreb će se održati u srijedu, 20. prosinca u 14 sati na mjesnom groblju Gaj u Tribunju. Njezina je obitelj portalu ŠibenikIn proslijedila njenu osmrtnicu s molbom da se objavi.

Kako navode iz šibenske policije, istraga je pokazala da je u trenutku nesreće 57-godišnjak bio pod utjecajem droga. Protiv njega je Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo kaznenu prijavu, piše index.hr.

Osumnjičena i dva mladića

“Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se prometna nesreća dogodila na način da je 57- godišnji vozač upravljao osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka, u vrijeme kad mu je istekao rok važenja vozačke dozvole te uz prisutnost opojne droge u organizmu, s kojim su se u svojstvu putnika u vozilu nalazili osumnjičeni 22-godišnjak i 18-godišnjak.

U lijevom zavoju u usponu isti nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju kolnika, vidljivosti, preglednosti i osobinama ceste, kao i stanju vozila, uslijed čega gubi nadzor nad upravljačem vozila, izlijeće na uzdignuti betonski nogostup te vozilom nalijeće na 19-godišnju pješakinju. Od siline udara i od zadobivenih ozljeda 19-godišnjakinja je preminula na mjestu događaja”, opisuje policija. 

Dodaju da su suvozač, 22-godišnjak i 18-godišnjak, osumnjičeni za kazneno djelo Pomoć počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela. Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

“Nakon što je 57-godišnjak izazvao prometnu nesreću osumnjičeni su se udaljili s mjesta nesreće, bez da  pruže pomoć unesrećenoj osobi. Osumnjičeni 22-godišnjak i 18-godišnjak su svojim nečinjenjem, neprijavljivanjem kaznenog djela policiji, pomogli osumnjičenom 57-godišnjaku da ne bude otkriven”, javlja policija.

Vozač otprije poznat policiji

Vozač je lokalni stanovnik koji je otprije poznat policiji. Djevojka je bila u izlasku s društvom, nije sjela u automobil kako bi je prevezli od božićnog šatora do njezine kuće, do koje ima nekoliko kilometara, a stradala je samo stotinjak metara od kuće, doznaje Dnevnik Nove TV.

Načelnik općine Tribunj Marko Grubelić proglasio je Dane žalosti od 18. do 20. prosinca zbog tragične pogibije mlade djevojke te su otkazana sva događanja. „U suosjećanju prema obitelji najmanje je što smo mogli je otkazati sve javne manifestacije do kraja godine. Otišla je jedna od nas, tuga i bol su neopisivi“, poručio je Grubelić.

“Ostali smo bez krasnog djeteta”

“Ni u kojem slučaju nije nikome do pjesme. U okviru te božićne manifestacije i adventa općenito je bila zabava i kad se to dogodilo oko 2:30 stao je Tribunj, stalo je sve i mjesto je zavijeno u crno. Tuga je ogromna, mladi život je nepovratno izgubljen i nikome nije ni do čega, a kamoli do slavlja tako da ne znam što bih rekao.

Ostali smo bez sumještanke, bez krasnog djeteta, krasne djevojke i jednostavno svi smo u šoku. Cijeli dan je tako i bit će tako sljedećih dana sigurno”, istaknuo je načelnik Tribunja.

Vozač koji je usmrtio djevojku (19) bio je drogiran. U bijegu mu pomogla 2 mladića Dnevni.ba.

dnevni.ba

Popularno danas