More
  VijestiVlada HNŽ-a usvojila Nacrt proračuna za 2022. godinu

  Vlada HNŽ-a usvojila Nacrt proračuna za 2022. godinu

  Vlada Hercegovačko-neretvanske županije usvojila je u petak Nacrt proračuna HNŽ-a za 2022. godinu u iznosu od 253.830.600 KM, te Prijedlog Izmjena i dopuna proračuna HNŽ za 2021. godinu u iznosu od 263.714.112 maraka.

  Također, dana je suglasnost na Financijski plan i Odluku o izvršenju Financijskog plana Službe za zapošljavanje HNŽ-a za 2022. godinu, priopćeno je iz županijske vlade.

  Istaknuto je kako je i kroz tzv. rebalans ovogodišnjeg i kroz Nacrt proračuna za sljedeću godinu zadržana razvojna dimenzija, odnosno uvećana su sredstva za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam, osobito Zračnu luku Mostar. Također, podržani su strateški projekti jedinica lokalne samouprave.

  Vlada će, kako je navedeno, kao i do sada, poduprijeti brojne aktivnosti u obrazovanju, sportu, kulturi, te drugim područjima bitnim za razvitak Županije, a predviđena su i potrebna sredstva za ispunjavanje obveza vezanih za kolektivne ugovore sa sindikatima korisnika proračuna.

  Razmotren je i usvojen Nacrt zakona o izmjeni Zakona o zaštiti obitelji s djecom.

  Naime, nakon donošenja Zakona 2017. godine, Skupština je zadužila Vladu i resorno Ministarstvo da prate primjenu Zakona i u proceduru, sukladno financijskim mogućnostima, upute izmjene s ciljem poboljšanja utvrđenih prava i dopune novim pravima. Na tom tragu već su ranije donosene nove odluke kojima su, uz ostalo, utvrđeni veći iznosi novčane potpore ženi-majci koja nije u radnom odnosu i visine jednokratne potpore za opremu novorođenoga djeteta. U tom kontekstu prihvaćen je Nacrt zakona koji za cilj ima poboljšanje određenih zakonskih rješenja, osobito vezano za pravo na dodatak na djecu, naveli su iz Vlade HNŽ-a.

  Nastavljajući aktivnosti na jačanju gospodarskog razvitka HNŽ-a, Vlada je usvojila i niz odluka o dodjeli koncesija za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za više elektroenergetskih objekata na području Mostara, Stoca i Čitluka.

  Vlada je razmotrila i prihvatila Informaciju Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave o radu notara u HNŽ-u za 2020. godinu.

  Istaknuto je kako na području HNŽ-a djeluje 13 notara, a učinci notarske službe ocjenjeni su pretežno zadovoljavajućim, uz obvezu poduzimanja dodatnih napora i mjera kako bi građani i pravne osobe imali pristupačnu, brzu i kvalitetnu uslugu, stoji u priopćenju.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img