More
  VijestiVlada HNŽ-a razmatrala Prijedlog strategije razvitka HNŽ-a

  Vlada HNŽ-a razmatrala Prijedlog strategije razvitka HNŽ-a

  Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na sjednici održanoj u ponedjeljak u Mostaru razmatrala je Prijedlog strategije razvitka HNŽ-a za razdoblje od 2021. do 2027. godine, a čiji su strateški ciljevi dinamičan ekonomski razvitak uz održivo korištenje resursa, podizanje kvalitete i suvremenog razvitka društvenog sektora i upravljanje resursima i uslugama ekosustava u skladu s postojećim kapacitetima okoliša.

  Istaknuto je kako su Strategiju već usvojili Županijski odbor za razvitak i Vijeće za razvojno planiranje i upravljanje razvitkom HNŽ-a, a održane su i javne rasprave, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

  Nastavljajući aktivnosti na jačanju gospodarskog razvitka Županije, Vlada je dala suglasnost na prijedlog Ugovora o koncesiji za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribuiranja električne energije za dva elektroenergetska objekta solarna fotonaponska elektrana “ECO SWIS1” i solarna fotonaponska elektrana “ECO SWIS 2” na lokalitetu općine Stolac, te na prijedlog Ugovora o koncesiji za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribuiranja električne energije za elektroenergetski objekt fotonaponska elektrana “ECOSOLAR 1”.

  Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vlada HNŽ-a je donijela niz odluka i to: Odluku o davanju suglasnosti na tekst prijedloga Ugovora o dodjeli koncesije za korištenje voda za uzgoj ribe u postavljenom ribogojilištu kaveznog tipa u hidroakumulaciji Salakovac poduzeću Riblja farma Forelle, Odluku o davanju suglasnosti na tekst prijedloga Ugovora o dodjeli koncesije za korištenje voda za uzgoj ribe u postavljenom ribogojilištu kaveznog tipa u hidroakumulaciji Salakovac obrtu ribogojilište “Drežanjka”, kao i Odluku o davanju suglasnosti na tekst prijedloga Ugovora o dodjeli koncesije za korištenje voda rijeke Bune i javnog vodnog dobra uz rijeku Bunu s ciljem uzgoja ribe u betonskom objektu poduzeću “Laks export-import” Mostar.

  Donesena je i Odluka o davanju suglasnosti na tekst prijedloga Ugovora o dodjeli koncesije za korištenje voda za uzgoj ribe u postavljenom ribogojilištu kaveznog tipa u hidroakumulaciji Salakovac na lokalitetu uzvodno od tunela Vidikovac poduzeću “Laks export-import”, Odluka o davanju suglasnosti na tekst prijedloga Ugovora o dodjeli koncesije za korištenje voda za uzgoj ribe u postavljenom ribogojilištu kaveznog tipa u hidroakumulaciji Salakovac obrtu ribogojilišta “Pastrmka M.A.”, te Odluka o davanju suglasnosti na tekst prijedloga Ugovora o dodjeli koncesije za korištenje voda za uzgoj ribe u postavljenom ribogojilištu kaveznog tipa u hidroakumulaciji Salakovac na lokalitetu uzvodno od brane HE Salakovac i uzvodno od tunela Vidikovac poduzeću “Salmon” d.o.o. Ljubuški.

  S ciljem omogućavanja što funkcionalnijeg rada Skupštine HNŽ, Vlada je donijela odluku kojom je izdvojila 300.000 maraka za obnovu i dogradnju skupštinske zgrade.

  Usvojeno je i Izvješće o planu i realiziranju proljetne sjetve za 2021. godinu u kojem je istaknuto kako na površini od oko 4.413 hektara tradicionalno dominiraju kulture iz grupe povrća, koje angažiraju oko 84 posto ukupno zasijanih oraničnih površina.

  Također je navedeno kako su ukupne sjetvene površine manje u odnosu na prošlogodišnje, ali veće od površina zasijanih u proljetnom roku 2017., 2018. i 2019. godine, stoji u priopćenju.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img