More
  VijestiVlada HNŽ-a pokrovitelj zajedničkog koncerta četiri nacionalna kulturna društva

  Vlada HNŽ-a pokrovitelj zajedničkog koncerta četiri nacionalna kulturna društva

  Savjetnik predsjednika Vlade HNŽ-a Darko Juka i županijski ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta dr. sc. Rašid Hadžović održali su u ponedjeljak sastanak s predsjednikom Hrvatskog kulturnog društva ‘Napredak’ dr. sc. Nikolom Čičom, predsjednikom Bošnjačke zajednice kulture ‘Preporod’ Sanjinom Kodrićem i predsjednikom Upravnoga odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva ‘Prosvjeta’ Dejanom Garićem prihvativši njihov i poziv Židovskog kulturno-prosvjetnog i humanitarnog društva ‘La Benevolencija’ za pokroviteljstvom Vlade HNŽ-a nad održavanjem zajedničkog koncerta koji će ova četiri najstarija nacionalna društva u BiH, pod nazivom Suzvučja/Sazvučja, održati u Mostaru.

  Na sastanku je upućena zajednička poruka o važnosti pružanja potpore projektima koji pronose poruku njegovanja bogatstva kroz različitosti, uz puno poštivanje osobitosti koje krase svaki od kulturnih i nacionalnih identiteta naroda u BiH, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

  Sugovornici su se složili kako je izrazito bitna poruka da se takav događaj, nakon Sarajeva, organizira upravo u Mostaru, a organizatori ističu kako će nastaviti putovati gradovima BiH.

  Jednosatni će koncert, uz nastup odabranih izvođača koji će predstavljati svako pojedino društvo, biti izveden na platou ispred Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače, u petak, 17. rujna, s početkom u 18 sati, a snimat će ga BHRT.

  Događaju će prethoditi zajednička konferencija za novinare u Ćorovića kući, u četvrtak u 11 sati, kada će o pojedinostima ovoga projekta novinarima govoriti čelnici sva četiri društva te predstavnici Vlade HNŽ-a i Grada Mostara kao supokrovitelji koncerta na dar građanima Mostara.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img