More
  VijestiVlada HNŽ-a održala sastanak s predstavnicima UNDP-a u BiH

  Vlada HNŽ-a održala sastanak s predstavnicima UNDP-a u BiH

  Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg primio je u ponedjeljak u nastupni posjet Stephena Kinlocha Pichata, novog zamjenika rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH.

  Istaknuvši dosadašnju dobru suradnju Vlade HNŽ-a i UNDP-a, premijer HNŽ-a upoznao je Pichata s aktualnim stanjem u toj županiji, s naglaskom na aktivnosti Vlade koje su usmjerene na sprječavanje negativnih gospodarskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa i potpori gospodarstvu na prostoru HNŽ-a, te izradi županijske Strategije razvitka za predstojeće razdoblje, od 2021. do 2027. godine.

  – Nakon što je Vlada nedavno prihvatila Prijedlog Strategije, nadam se kako će to uskoro učiniti i naša Skupština. Ujedno, uskoro očekujemo i završetak izrade Strategije ruralnog razvitka HNŽ. Obje strategije izrađene su zahvaljujući suradnji s UNDP-om, na čemu se iskreno zahvaljujem – kazao je Herceg.

  Izrazio je nadu i uvjerenje u to kako će s UNDP-om nastaviti suradnju na izradama sektorskih strategija koje su od ključnoga značaja za daljnji županijski razvitak, osobito kada je riječ o turizmu i zaštiti okoliša odnosno planu gospodarenja otpadom i slično.

  Zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH pohvalio je uspostavljenu komunikaciju s Vladom HNŽ-a, zahvalivši predsjedniku Hercegu na srdačnom prijamu i na stalnoj spremnosti na produktivnu suradnju.

  Također, izuzetno pozitivnim ocijenio je posvećenost Vlade obnovi škola, domova zdravlja i drugih javnih objekata gdje je nekoliko projekata, kao što su obnova Doma zdravlja u Mostaru, OŠ Bijelo Polje, OŠ Čelebići, OŠ Sulje Čilića u Jablanici, te OŠ Lipanjske zore Domanovići, realizirano u suradnji s UNDP-om.

  Na koncu, naglašena je obostrana spremnost za daljnjim širenjem i dodatnim snaženjem međusobnih odnosa i radom na implementiranju projekata od životne važnosti za građane HNŽ-a, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img