More
  VijestiVlada HNK izdvaja više od 33,3 miliona KM za sudske presude

  Vlada HNK izdvaja više od 33,3 miliona KM za sudske presude

  Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona u utorak je usvojila Odluku o pokretanju postupka zaključenja Ugovora o vansudskim nagodbama i isplati potraživanja po zaključenim ugovorima.

  Iz Vlade su istakli kako je obuhvaćeno 465 tražitelja potraživanja u iznosu od ukupno 2.368.940 maraka.

  Također, naglašeno je kako će, kroz izmjene i dopune budžeta, biti isplaćeno i dodatnih milion maraka za redovna potraživanja, što je ukupno 3.368.940 maraka za tu namjenu.

  Na taj način, nakon realizacije određenih zaključaka po sindikalnim traženjima, ispunjavaju se i zaključci vezani za ostale zahtjeve o kojima je postignuta saglasnost sa sindikatima budžetskih korisnika, saopćili su iz Vlade HNK.

  U raspravi je iznova ponovljeno kako je Vlada od 2016. do danas iz budžeta HNK, kroz redovno izvršenje sudskih presuda i u postupku vansudskih nagodbi, tražiteljima isplatila oko 20 miliona maraka.

  Vlada je danas započela raspravu o izradi izmjena i dopuna budžeta za 2021. godinu, Nacrta budžeta HNK za 2022. godinu te finansijskih planova vanbudžetskih fondova.

  Na osnovu rasprava utvrđene su smjernice za izradu nacrta tih najvažnijih kantonalnih finansijskih dokumenata o kojima će se, kako je navedeno, izjasniti Vlada, a potom i Skupština HNK.

  Naglašeno je da su, u mandatu ove vlade, finansijski dokumenti uvijek doneseni u tekućoj za narednu godinu, te će biti preduzete sve potrebne aktivnosti kako bi i 2022. godina započela s usvojenim finansijskim dokumentima. Također, razmotreni su i prihvaćeni izvještaji o izvršenju budžeta HNK i tekuće rezerve za period od 1. januara do 30. septembra 2021. godine.

  Nastavajući dugogodišnji projekt podrške mladima i studentima, Vlada je usvojila Zaključak o raspisivanju konkursa za stipendije za akademsku 2021./2022. godinu, stoji u saopćenju.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img