Vlada HNK izdvaja više od 33,3 miliona KM za sudske presude

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona u utorak je usvojila Odluku o pokretanju postupka zaključenja Ugovora o vansudskim nagodbama i isplati potraživanja po zaključenim ugovorima.

Iz Vlade su istakli kako je obuhvaćeno 465 tražitelja potraživanja u iznosu od ukupno 2.368.940 maraka.

Također, naglašeno je kako će, kroz izmjene i dopune budžeta, biti isplaćeno i dodatnih milion maraka za redovna potraživanja, što je ukupno 3.368.940 maraka za tu namjenu.

Na taj način, nakon realizacije određenih zaključaka po sindikalnim traženjima, ispunjavaju se i zaključci vezani za ostale zahtjeve o kojima je postignuta saglasnost sa sindikatima budžetskih korisnika, saopćili su iz Vlade HNK.

U raspravi je iznova ponovljeno kako je Vlada od 2016. do danas iz budžeta HNK, kroz redovno izvršenje sudskih presuda i u postupku vansudskih nagodbi, tražiteljima isplatila oko 20 miliona maraka.

Vlada je danas započela raspravu o izradi izmjena i dopuna budžeta za 2021. godinu, Nacrta budžeta HNK za 2022. godinu te finansijskih planova vanbudžetskih fondova.

Na osnovu rasprava utvrđene su smjernice za izradu nacrta tih najvažnijih kantonalnih finansijskih dokumenata o kojima će se, kako je navedeno, izjasniti Vlada, a potom i Skupština HNK.

Naglašeno je da su, u mandatu ove vlade, finansijski dokumenti uvijek doneseni u tekućoj za narednu godinu, te će biti preduzete sve potrebne aktivnosti kako bi i 2022. godina započela s usvojenim finansijskim dokumentima. Također, razmotreni su i prihvaćeni izvještaji o izvršenju budžeta HNK i tekuće rezerve za period od 1. januara do 30. septembra 2021. godine.

  Izložba koja promovira znanost i umjetnost otvorena u Mostaru

Nastavajući dugogodišnji projekt podrške mladima i studentima, Vlada je usvojila Zaključak o raspisivanju konkursa za stipendije za akademsku 2021./2022. godinu, stoji u saopćenju.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi