Vlada HNK-a počinje s uređenjem Hotela Ero

Nakon što je ishodila građevna i sva druga zakonska odobrenja od strane Gradskoga vijeća Grada Mostara, Vlada HNK-a kreće s obnovom Hotela Ero.

Vlada je osigurala je sve administrativne pretpostavke za pokretanje etapnih aktivnosti na prenamjeni, potpunoj rekonstrukciji, obnovi i uređenju nekadašnjeg Hotela Ero, smještenog na križanju Ulice kardinala Stepinca i Dr. Ante Starčevića.

Ta derutna hotelska zgrada, nakon opsežne obnove i uređenja, postat će reprezentativna zgrada Vlade HNK-a koja će objediniti sva županijska ministarstva i druga tijela županijske javne uprave pod jednim krovom, navodi se u saopćenju Vlade HNK-a.

Podsjetili su kako je od Zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje FBiH, nakon zakonom propisanoga postupka, Vlada HNK-a kupila zgradu Hotela Ero.

Nakon provedene javne nabave, urađen je projektni zadatak te proveden javni natječaj za izbor projektanta koji je uradio glavni projekt prilagodbe koji je Vlada usvojila.

U međuvremenu je izvršena i revizija glavnoga projekta, a nakon završetka svih radnji i uknjižbe prava vlasništva na predmetnoj nekretnini, dobivene su i urbanistička suglasnost i građevno odobrenje te izvršeno plaćanje pripadajuće rente.

Time su stečeni svi preduvjeti za početak realiziranja projekta te se uskoro očekuje raspisivanje javnoga natječaja za izbor izvođača radova.

vlada hnk-a počinje s uređenjem hotela ero
Vlada HNK-a počinje s uređenjem Hotela Ero

U proračunu su predviđene sve potrebne stavke, a sada kada smo dobili i svu potrebnu dokumentaciju, suglasnosti i odobrenja, očekujem i skori početak radova. Jasno, postoji zakonom predviđeni postupak odabira izvođača radova, ali od naših mjerodavnih službi očekujem i tražim ekspeditivnost kako ne bismo imali više nepotrebnih odgoda.

Ova zgrada bitna je i za Mostar kao naše administrativno središte, za našu županiju i za sve naše građane. Imat će svoju funkcionalnu ‘težinu’, ubrzat će administrativne procese, unaprijediti i osuvremeniti rad Vlade, stvoriti visoke uštede poglavito jer više nećemo plaćati brojne mjesečne najamnine, a i estetski će značajno podići sliku ovoga dijela grada, komentirao je predsjednik Vlade HNK-a Nevenko Herceg, dodavši kako će Vlada, nakon više desetaka uloženih miliona KM u izgradnju, dogradnju, obnovu i uređenje čitavoga niza javnih objekata, svojom novom zgradom udariti svojevrsni pečat na te projekte.

Sada, nakon dogradnje i obnove zgrade Skupštine HNŽ-a i nakon nedavnoga završetka složenih obnoviteljskih zahvata na zgradi Županijskoga suda u Mostaru, došlo je vrijeme poentirati s novom zgradom Vlade koja će biti suvremena, funkcionalna i moći odgovoriti stvarnim potrebama i njezinih djelatnika i naših sugrađana, poručio je Herceg.

Inače, predmetna zgrada, površine 9.565 četvornih metara, izgrađena je 1988. godine i njezina potpuna prenamjena, obnova i uređenje podrazumijeva opsežne radove koji će teći u nekoliko etapa.

Projektom je predviđeno savremeno izdanje, dostojno središta kantonalnih institucija, koje će se vizualno uklopiti u suvremenu arhitekturu grada, a korisnicima omogućiti vrhunske uvjete za rad, uz napredno opremljene uredske prostorije, dvorane za sastanke, prostore za pismohranu, prateća parkirališta, uređeni zeleni pojas, otvoreni pristup zgradi, itd., priopćeno je na službenim stranicama Vlade HNK-a.

jabuka.tv

Popularno danas