back to top

Vlada HBŽ: Ministrica Novković-Pećanac posjetila Dom zdravlja u Drvaru

U četvrtak, 22.02.2024. godine, ministrica rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije Dijana Novković-Pećanac boravila je u radnoj posjeti Domu zdravlja u Drvaru, gdje se sastala sa direktorom ove javne zdravstvene ustanove Slavkom Rogićem, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Tijekom posjete, ministrica i direktor razgovarali su o stanju i problemima sa kojima se suočava Dom zdravlja u Drvaru, kao i o mogućnostima za poboljšanje kvaliteta pružanja primarne zdravstvene zaštite u Drvaru. Dom zdravlja u Drvaru, sa ambulantom u Bosanskom Grahovu kao jedinicom u svom sastavu jedna je od najvažnijih javnih ustanova za stanovništvo ovih lokalnih zajednica, koje je uglavnom starije životne dobi, i kom je pružanje primarne zdravstvene zaštite od vitalnog značaja.

Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije i Vlada Hercegbosanske županije u proteklih nekoliko godina pružili su značajnu financijsku podršku Domu zdravlja u Drvaru, te time doprinijeli rješavanju gorućih problema i pozitivnom financijskom izvještaju ove javne zdravstvene ustanove za 2022. i 2023. godinu.

Ministrica Novković-Pećanac najavila je da će Ministarstvo, kao i Vlada, u skladu sa raspoloživim materijalnim sredstvima nastaviti pružati podršku svim javnim zdravstvenim ustanovama u Hercegbosanskoj županiji, te će u tom cilju obaviti radne posjete domovima zdravlja u svim općinama Hercegbosanske županije, kao i županijskoj bolnici, objavila je Vlada HBŽ.

 

Objava Vlada HBŽ: Ministrica Novković-Pećanac posjetila Dom zdravlja u Drvaru pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Popularno danas