Vlada HBŽ-a: Potpisan Sporazum o povećanju osnovice za obračun plaće, naknade za topli obrok i isplata božićnice

Danas su u zgradi Vlade Hercegbosanske županije, predsjednik Vlade Ivan Vukadin, ministar financija Draško Dalić i ministar unutarnjih poslova Mario Lovrić, održali sastanak s predstavnicima Sindikata državnih službenika, namještenika i zaposlenika Hercegbosanske županije, Sindikatom djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, Nezavisnim sindikatom djelatnika srednjih škola Hercegbosanske županije i Samostalnim sindikatom osnovnog odgoja i obrazovanja HBŽ- a. Na sastanku je potpisan Sporazum o utvrđivanju osnovice za obračun plaće i naknade za topli obrok tijekom rada za 2024. godinu.

Strane potpisnice ovog Sporazuma suglasne su da se osnovica za obračun plaća za državne službenike, namještenike zaposlenike, policijske službenike, uposlenike u osnovnim i uposlenike u srednjim školama Hercegbosanske županije za period od 1. siječnja 2024. godine do 31. prosinca 2024. godine utvrdi u neto iznosu od 380,00 KM kao i bod za obračun plaće u vrijednosti 1.0.

Utvrđena je i naknada za topli obrok za period od 1. siječnja 2024 godine do 31. prosinca 2024. godine u neto iznosu od 12,50 KM. Vlada se obvezala da će do kraja 2023. godine isplatiti i dar za blagdane (božićnicu) za 2023. godinu, u neto iznosu od 300,00 KM, što će biti prva isplata božićnice naprijed navedenim korisnicima proračuna Hercegbosanske županije od njezinoga osnutka.

Vlada se također obvezala da će početkom 2024. godine započeti pregovore sa Sindikatom državnih službenika, namještenika i zaposlenika Hercegbosanske županije, Sindikatom djelatnika Ministarstva nutarnjih poslova Hercegbosanske županije, Nezavisnim sindikatom djelatnika srednjih škola Hercegbosanske županije i Samostalnim sindikatom osnovnog odgoja i Obrazovanja – s ciljem potpisivanja Kolektivnih ugovora, navodi se u priopćenju Vlade HBŽ-a.

Objava Vlada HBŽ-a: Potpisan Sporazum o povećanju osnovice za obračun plaće, naknade za topli obrok i isplata božićnice pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Popularno danas