Više od 500 vukova u Zagori i Hercegovini, pastir se jedva spasio od napada

U mjestu Plato Laškovica mještani muče istu muku s vukovima, a ekipa RTL-a razgovarala je s tajnikom lovačkog saveza Šibensko-kninske županije, Josom Dujićem.

Sve je na ministarstvu zaštite okoliša. Vuk je zaštićena životinja i za ubojstvo vuka je propisana kazna od 50 tisuća kuna ili čak do godine dana zatvora. Ministarstvo je to koje mora donijeti konačnu brojku jedinki vukova i odrediti u kojem trenutku ih ima previše. Tek u tom trenutku se može dopustiti izlov.

– Prema službenoj statistici ima 81 jedinka vuka. Prema našim evidencijama i praćenju na terenu, jer ipak lovci su tu koji su stalno na terenu, ima preko 500 jedinki na području dalmatinske zagore i na područjima BiH koja gravitiraju prema RH – rekao je Dujić.

Kaže da su se potrebni uvjeti za kontrolirani izlov vuka stvorili još prije nekoliko godina. No, ministarstvo ne stavlja njihove dopise u protokole, već saziva radione i programe praćenja vuka i risa.

– U tim programima uvijek traže da mi damo neku soluciju, ali smo je već dali i rekli svoje mišljenje – da se treba krenuti u kontrolirani izlov -kaže.

Objava Više od 500 vukova u Zagori i Hercegovini, pastir se jedva spasio od napada pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Pio sa komšinicom, pa je usmrtio: Nanio joj više ubodnih rana nožem, u predjelu grudnog koša i vrata

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi